Bytabil.net genomförde 19 biltester under 2014. Inga av de testade bilarna var dåliga utan alla hade sina styrkor och svagheter. En bil med sämre egenskaper och mindre lyx vägs upp med ett billigt pris jämte bilar med hög komfort och modern teknik som istället kan kosta mångdubbelt mer. Små bilar är lättparkerade men lastar inte så mycket och stora bilar är rymliga men större och klumpigare. I slutändan är det köparen som väljer bil efter behov och förutsättningar.

Av alla dessa 19 bilar testade under 2014 så har BMW 218i utsetts till bäst i test 2014 av bytabil.net med motiveringen:

BMW 218i Active Tourer har alla viktiga egenskaper en bil ska ha. Den är praktisk, komfortabel och trygg vilket tillsammans med en bränslesnål och körglad motor gör alla som köper den till vinnare!

Test BMW 218i active touring (3)

Kortfattat om BMW 218i Active Tourer och varför den är en vinnare:

  • Bilen har en något högre kaross och storleksmässigt ligger den mellan en småbil och en mellanklass kombi.
  • Det är lätt att stiga i och ut ur bilen. Förarstolen är högre placerad vilket ger en komfortabel körställning och SUV-känsla med bättre framåtsikt. Du sparar minst 100 000 kr jämfört med BMW X3 och andra likvärdiga SUV:ar.
  • Passagerarsätet bak känns rymligt och bekvämt tack vare en högre sittposition. Justerbart baksäte finns att köpa vilket gör bilen ännu mer praktisk.
  • Bilen är framhjulsdriven vilket passar denna biltyp mycket bra, speciellt i vårt vinterklimat. Den kan också fås med BMWs fyrhjulsdrift xDrive.
  • Lastutrymmet är bra och många barnfamiljer kommer att klara sig bra med denna bil, speciellt familjer med lite större barn (Större barnvagnar bör dock testas i lastutrymmet innan köp).
  • All modern BMW teknik finns att köpa till.
  • Redan den minsta motorn på 136 hästkrafter är pigg och körglad trots att den bara har tre cylindrar, 0-100 går på drygt 9 sekunder. Motorn är bränslesnål. Kraftfullare motoralternativ finns att köpa för den som önskar.
  • Prisbilden hamnar under 250 000 kr för BMW 218i Active Tourer Advantage som har klimatanläggning, parkeringsradar bak och mycket mer. Det finns andra bilmärken i samma bilklass som ligger lägre i pris men då har de inte en motorprestanda på 136 hk som gör 0-100 på 9,2 sekunder. Dessa bilar får uppgraderas med kraftfullare motorer och då minskar prisskillnaden.
  • Designen är snygg, modern och smidig vilket ger intrycket av att bilen är mindre än vad den verkligen är.

Läs hela testet av BMW 218i på bytabil.net här

Test BMW 218i active touring (6)

Lisan på de övriga 18 bilarna som testades av bytabil.net 2014:

Nissan Juke DIG-T 115
BMW X3 xDrive20d
Renault Captur
Ford Kuga
Toyota Yaris Hybrid
BMW 218i Active Tourer (Nya 2-serien)
BMW 520d xDrive Tourer
Volvo V40 D4 2015 (VEA motorn)
Kia Soul 1.6
Lexus CT200h
Toyota Auris 1,8 HSD Touring Sports kombi hybridbil
Kia Sportage 2014
Renault Megane RS 265 2014
Renault Zoe 2014 (Elbil)
Dacia Logan 2014
Dacia Duster II 1,5 dCi 2014
Nissan Qashqai 1.2 DIG-T
Renault Clio (RS)
Volvo V60 D4 2014 (Ny motorgeneration)

Dessa 18 bilar kommer mätt i Zlatans poängskala tillsammans på en hedrande sista plats!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.