Nya Nissan Qashqai 2014 uppfyller förväntningarna!

Vare sig du är ung, gammal, bor i stan eller på landet så finns det en Nissan Qashqai för dig!

Test Nissan Qashqai 2014

Qashqai generation 2 ger ett modernt och snyggt intryck. Även om den yttre designen inte är banbrytande denna gång så känns den fräsch och modern. På insidan så ger Nissan Qashqai 2014 också ett bra intryck. Det är snyggt och propert. Tydliga och informativa instrument till föraren. Det finns en stor färgskärm mellan mätartavlorna för föraren. I denna får man kompletterande hastighetsvisning i siffror samt annan bra information. Den 7″ stora touchskärmen (tillval) är lättanvänd och har dessutom DAB (Digital radio) för riktigt bra radiomottagning. Ljudet i stereon är bra och över genomsnittet, vilken tur för här finns det inga alternativ förutom den billigare Visia som har 4 högtalare istället för 6.

Nissan Qashqai 2014 (6)

Den testade bilen är en Nissan Qashqai 2014 1.2 DIG-T bensinturbo på 114 hästkrafter. Denna bil går utmärkt i hastigheter upp till ungefär 70 km/h sen börjar den krokna. På motorvägen finns inte mycket med kraft kvar och omkörningar på landsväg bör göras med försiktighet eller undvikas helt. Ändå känns denna motor helt okej för denna bil, speciellt om du bor i stan.

Själva grejen med att köpa Nissan Qashqai är att du får en bil där du sitter lite högre och får en rakare benställning gentemot fotpedalerna. Det är också lätt att stiga i och ut ur bilen, med reservation för småbarn som bör få extra hjälp med att stiga ut ur bilen på grund av den högre höjden. Denna bil är tyst så länge du inte kör på grov asfalt i högre hastighet. Kör du inte allt för mycket och mest i stan så skulle jag lätt välja 1.2 bensinmotorn som är ett prisvärt val. Måste du absolut ha lite mer kraft i motorn så finns det även en 150 hk bensinturbo.

För dig på landet eller som kör många mil per år så finns det två dieselmotorer att välja mellan, en med fyrhjulsdrift. Först den klassiska 1.5 dCi 110 hk som även fanns till förra generationens Qashqai, samt även en nyare 1.6 dCi motor på 130 dieselhästar. 1.5 dCi är en av de bränslesnålaste motorerna som finns idag och har kamrem. Motorn är okej att köra men inte speciellt spännande. 1.6 dCi har lite mer kraft och drar försumbart mer bränsle, den har kamkedja och ingår i den nyare motorgenerationen. Denna motor upplevs som betydligt mer kraftfull fast har fortfarande begränsade resurser i motorvägsfart.

Nissan visar att de hänger med i teknikutvecklingen och nya Qashqai kan fås med ett antal av de senaste säkerhetssystemen som finns utvecklade. Ska man ha allt så blir dock bilen avsevärt dyrare.

Nissan Qashqai 2014 (10)

Qashqais styrka är att man sitter bra på förarplatsen och baksätespassagerarna har också bra med utrymme. Lite begränsat är lastutrymmet, speciellt för en barnfamilj. Ett smart dubbelgolv med många flexibla lösningar för avdelning av gods finns från Acenta nivån. Det finns också bra med förvaring mellan framstolarna samt två rejäla och djupa mugghållare.

Jag har inte kunnat hitta något speciellt att slå ner på i nya Nissan Qashqai. Det främsta är att höger armstöd skulle gå fram lite längre samt att parkeringssensorer inte kan köpas separat, utan endast i ett paket på 10.000 kronor (man får då även autobroms och lite till).

Nissan Qashqai 1.2 Acenta är försedd med bland annat ACC klimatanläggning och kostar ca: 190.000 kronor, detta är väldigt prisvärt. Nissan själva tror att dieselmotorn på 1,5 liter blir storsäljaren, denna kostar 26.000 kronor mer så jag själv är inte lika säker på detta.

Allt pekar på att nya Nissan Qashqai generation 2 kommer att bli en succé likt sin föregångare. Den är modern, komfortabel, bra med utrymma för alla i bilen, prisvärd och man sitter högre. För mig har nya Nissan Qashqai gjort ett bra intryck! Åk och provkör den själv!

Alla tekniska fakta om nya Nissan Qashqai finns här

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.