Till hösten kommer nya Huyndai i10. Huyndai har just släppt en officiell bild på bilen som kan ses här bredvid. Ni som funderar på att köpa en liten bil kan ha anledning att vänta lite för att testa denna bil!

Hyundai i10_2014

Det som är nytt är att bilen är 8 cm längre och 6,5 cm bredare. Bottenplattan är ny och har 5 cm längre axelavstånd. Den har också blivit 4cm lägre i stil med dagens modetrend inom småbilar. När man ser bilden på bilen så ser den också bättre ut än tidigare, tycker jag. Man har kommit bort lite från “lådbils” designen. Det ser alltså lovande ut för Huyndai i10!

Hundai utlovar hög komfort och säkerhetsnivå. Bilen kan exempelvis fås med klimatanläggning och uppvärmd läderratt. Bra för svenska bilägare alltså! Krockgardiner finns de som sitter fram. Man utlovar också bästa köregenskaper (förstås) och lägsta ljudnivå, detta blir intressant att testa på grova Svenska vägar!

Bilen är utvecklad i Europa/Tyskland och tillverkas i Turkiet.

Den visas för första gången på Frankfurt Motor Show i september och samtidigt så startas tillverkningen av bilen.

Hyundai i10_2014_2

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.