Test Mercedes C 43 AMG, C-klass cabriolet – En sommarupplevelse för hela året!

Mercedes har kommit med en ny C-klass cabriolet. Bilen vi provkört är en Mercedes C 43 AMG cabriolet som kan köpas med flertalet olika motorer. Mercedes C-klass cabriolet ger dig möjligheten att i förstaklass färdas öppet med närhet till naturen. Mercedes C-klass cabriolet är en rymlig cabriolet för upp till fyra personer som kan köras nedcabbat betydligt mer än du kan ana!

Mercedes-C43-cabriolet-2017-s2-(18)e

Testbilen: Mercedes C 43 AMG Cabriolet, 367 hästkrafter, V6 bensinmotor.  Pris Mercedes C-klass cabriolet börjar från 434 000 kr (Pris C 43 från 738 000 kr).

Köra nedcabbat med Mercedes C 43 AMG cabriolet

Taket i Mercedes C-klass cabriolet kan fällas upp och ned i hastigheter upp till 60 km/h, detta är uppskattat kan vi lova! Dessutom fälls taket riktigt snabbt och smidigt.

Mercedes C-klass är en bil i mellanstorlek, men också större än de flesta cabrioletbilar som erbjuds på marknaden. Ju större en cabriolet är desto större är risken att det blir blåsigt för de som åker i bilen, speciellt i baksätet. De flesta har ett turbulensskydd som monteras bakom framstolarna vilket hjälper mycket mot turbulens i kupén men inte för de som sitter i baksätet, om det ens finns baksäte. Istället väljer man vanligen att inte åka öppet när man är fler än två i bilen om det inte är riktigt varmt ute. Mercedes C-klass har istället ett inbyggt turbulensskydd längst bak, bakom baksätet. Detta turbulensskydd kan fällas upp med automatik. Dessutom så fälls då en vindavvisare upp straxt ovanför framrutan. För att få detta att fungera bra så krävs också att sidorutorna är uppfällda. En mindre bil med turbulensskydd direkt bakom framstolarna fungerar dock trots allt bättre avseende att köra med öppet tak utan blåst i håret. Fast vill man ha en lite större bil i cabrioletversion så gör Mercedes det absolut bästa möjliga för att man ska kunna åka öppet med flera personer i bilen, än en gång visar Mercedes vad som faktiskt är möjligt att göra! Så även om det fortfarande blåser lite lätt i kupén så kan fyra personer färdas öppet och riktigt bra även i Sverige, tack för det Mercedes!

Konsten att njuta extra mycket med Mercedes C-klass cabriolet är att hantera värmen i bilen. Då kan du åka öppet i betydligt lägre temperaturer än du tror. Vi har provat att åka öppet i 13 graders utetemperatur utan problem. Dra upp tempreglaget för värmen högt och rikta utblåsen mot händer och kropp, slå på värmeutblåsen som finns i nackstöden riktade mot just nacken och detta kan vid behov även kombineras med stolsvärme för den som önskar. Låter det konstigt? Inte förrän man provar så förstår man att luftflöderna bara sveper förbi när taket är öppet. Mercedes C-klass cabriolet är alltså en utmärkt bil att köra i Sverige för den som vill köra med öppet tak!

Mercedes-C43-cabriolet-2017-(1)e

Att köra

Mercedes C 43 med V6 motor är givetvis en fröjd att köra. Det finns flera olika körprogram att välja vilket är ett måste för en sådan här bil. Här finns möjlighet att påverka både motorns respons och fjädringen samt lite till. I sport+ programmet så reagerar bilen extremt snabbt och blir gärna ryckig på vägen. Komfort programmet är det som är bäst till vardags och ändå är bilen supersnabb i reaktionen. Oavsett vilket körprogram du väljer så är automatväxel, motorrespons och körkänslan i topp! Det är också vad vi förväntar oss från Mercedes.

Mercedes-C43-cabriolet-2017-(4)e

Komfort

Så klart Mercedes C-klass har god komfort, även i C 43 AMG utförandet! Visst svävar den inte fram lika mjukt och fint som vissa andra komfortbilar kan göra men denna bil är ju faktiskt en sportig AMG version. Förarstolen kan ställas i de flesta tänkbara lägen samt kan fås med ventilerade säten för dig som inte vill stiga ut ur bilen svettig om ryggen och med skrynklig skjorta. Bullernivån i kupén är lägre än i genomsnittsbilen men det finns också tystare bilar. Det är sannolikt främst de sportiga däcken som bidrar till att något högre vägbuller tränger in i kupén.

Praktiskt nyttjande

Ja, detta är ju en cabriolet så praktiskt nyttjande är inte denna bils största styrka. Det är en ganska liten bakluckeöppning som begränsar lastningen, innanför så går lastutrymmet ändå djupt in i bilen. Förvaringsfack mellan framstolarna och två bra mugghållare finns och det även för baksätespassagerarna

Teknik och instrumentering

Mercedes erbjuder allt som kan tänkas till en bil så klart. Instrumenteringen är snygg och lätt att förstå. Färddatorn är lätt att styra från rattreglagen. Att styra mittkonsollen är dock något svårare. Det är lite krångligt än normalt att komma åt inställningarna för bilens funktioner, radio m.m. De vardagliga funktionerna och byta radiokanal kommer man dock lätt åt när allt väl är inställt och programmerat.

Summering

Mercedes gör det omöjliga möjligt med sin C-klass cabriolet och upp till fyra personer kan färdas öppet i Sverige under en stor del av året!

Mercedes-C43-cabriolet-2017-s2-(23)e

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.