Billån

Tänk på: Ansöker du om billån så tillkommer ofta krav på att du själv betalar ca 20% kontant av bilköpet, i gengäld kan du få lite bättre ränta. Ansöker du om privatlån/blancolån så finns oftast inga villkor på ur pengarna används och du kan använda dem till att betala 100% av bilköpet.

Låneförmedling:

MyLoan och Compricer är förmedlingstjänster där du gör en låneansökan vilken sedan flera banker kan ”buda” på och du väljer den bank som passar dig bäst. Compricer erbjuder en tjänst där du gör en låneansökan. Sen ger flera banker erbjudanden till dig. Fördelen med denna tjänst är att du gör bara en låneansökan och det görs bara en kreditförfrågan, samtliga banker tar sedan del av dessa uppgifter och kan sedan ”buda” på din låneansökan. Dessutom sparar du tid då du slipper göra flera ansökningar om du inte är nöjd med din första bank.

Billån är något de flesta tecknar då en bil är dyr att köpa. Kontantköp görs för det mesta endast för äldre bilar. De som köper bil hos en handlare tar ofta billån som denne förmedlar. I många fall är detta bra billån med låg ränta. Men inte alltid, speciellt avseende mindre handlare så kan det vara värt att jämföra räntan för billånet mot vad bankerna erbjuder.

Även vid privatköp så tar många billån för att finansiera köpet. Detta görs då ofta innan köpet vilket innebär att det vanligen är ett blancolån som man tar som billån. Blancolån är ett lån utan säkerhet. Det finns vissa banker som erbjuder billån också, ibland har de som krav att bilköpet görs av en handlare men inte alltid. Kolla dessa krav. När bankerna erbjuder billån istället för ett blancolån så kan det ibland vara lägre ränta, speciellt om bilen registreras som säkerhet för lånet. Ibland är det dock bara bankernas sätt att marknadsföra lån för olika syften men i grunden är alla olika lån av samma typ som blancolånen. Ju mer tid du lägger ner när du letar bilfinansiering och billån desto mer pengar kan du spara.