Testad: Volkswagen Polo GTI – Superkul småbil!

Volkswagen Polo GTI är den sportiga versionen av Polo modellerna. VW Polo är en av de mindra bilarna i VW:s bilprogram och bilen är superoptimerad samt försedd med en motor på 200 hk. Volkswagen Polo GTI är en bil som är riktigt rolig att köra!

Testbilen: Volkswagen Polo GTI Bränsleförbrukning 0,70 l/mil. 0-100 km/h: 6,7 sekunder.

Vi har även testat Volkswagen Polo med 95 hk motor förra året, så här tyckte vi om den

Värför köpa en Polo GTI?

Därför att du vill ha en körglad, liten och praktisk bil!

Att köra

Polo GTI har sportbilskänsla vilket också är hela syftet med bilen. Motorn svarar bra i samtliga situationer och körkänslan är i topp. Fjädringen är relativt hård vilket är helt rätt för denna bil. Styrningen är smidig och hårdheten i ratten påverkas av vilken inställning du väljer. Det finns olika körprogram och det går smidigt att växla snabbt mellan normal och sportinställning. Ett stort minus är dock att motorns autostopp fortfarande är aktivt i sportläget, detta ger en liten fördröjning om man vill få fart på bilen snabbt från stillastående. Det finns en egen knapp vid växellådan för att stänga av funktionen, deb är lättåtkomlig men det måste ändå göras separat. Motorljudet är passande bilen och i sportprogrammet så lägger bilen till lite extra snabb varvökning vid nedväxling som förhöjer sportkänslan. Motorljuden förstärks också via simulering som kan slås av, men för en gångs skull så funkar känns denna helt okej ändå då man inte försöker för mycket utan bara kryddar lite extra. Visst kanske bilen kunde haft lite mer mullrigt ljud från avgassystemet möjligen men det är inte riktigt Volkswagens grej, här är det mer en perfektionistisk känsla som man får vid köp av en Polo GTI.

Körglädje är hela vitsen med en GTI modell och utan denna faller hela meningen med att köpa en denna bil, så är VW Polo GTI körglad? Ja, visst är Volkswagen Polo GTI körglad så på den punkten får bilen godkänt!

Bränsleförbrukningen kan bli ganska hög om du kör ojämt och både bromsar och gasar mycket. Kör du enbart lugnt på landsväg i runt 90 km/h så kan du nästan komma ner i 0,5 liter per mil, men mest troligt är att du hamnar runt 0,75 liter milen vid normal körning med inslag av viss körglädje.

Komfort

Jag personligen sitter bra i bilen. Mittarmstödet är okej men jag hade gärna sett att det gick lite längre fram och var ställbart i höjdled. Det finns okej benutrymme till baksätet om framstolarna inte skjuts för långt bakåt. Fjädringen är åt det hårdare hållet men bilen upplevs fortfarande okej komfortmässigt och kan köras vardagligen året runt. Bullernivån inne i bilen är lite högre än normalt vilket inte är ovanligt hos sportigare bilmodeller.

När det gäller de mjuka värdena inne i bilen, alltså design och känsla. Då är Volkswagen gärna lite kantiga. Interiören hos Polo GTI är snyggt gjort och linjerna helt okej men något känslokallt. Designbelysning finns men det är endast tunna diskreta samt raka linjer. Så här har Volkswagen varit länge och även om de kanske klassas som lite tråkiga så är bilarna så genomtänkta vilket ändå är ett vinnande koncept i slutändan, Volkswagen säljer ju enormt mycket bilar vilket borgar för att de erbjuder attraktiva produkter. Polo GTI 2019 lär bli eftertraktad på begagnatmarknaden.

Stereon från Beats har en ljudvolym som de flesta inte kommer att toppa. En hyfsat bastryck finns också. Helheten hos ljudbilden är dock inte i topp för att vara en tillvalsstereo. Stereon är något bättre än genomsnittet jämte standardstereos tycker jag men det finns också bättre hos andra bilmärken, men då behöver du också sannoligt gå upp en prisklass i både bil och stereo.

Instrumentering

Den digitala instrumenteringen är mycket bra. Det finns dock inte så mycket spännande designer att välja mellan. Den visning som väl finns är bra och tydlig samt väl genomtänkt, inget att klaga på här från min sida. All viktig information man normalt behöver kan fås synlig i mycket bra förhållande till varandra. Hastighetsvisning med siffror finns. Mediasystemet är lätt att förstå och menysystemet är fullt hanterbart.


Styrkor och svagheter

Styrkor

  • Den rätta GTI känslan
  • Lättstyrd
  • Bra motorrespons
  • Praktisk och bra fördelning av utrymme, för bilens storlek
  • Bränslesnål med hänsyn till prestanda

Svagheter

  • Något bullrig
  • Fortfarande inte en riktig sportbil

Prisbild

Priset börjar från 260 400 kronor, automatväxel är standard. Med en massa tillval kan bilen sluta på drygt 300 000 kronor.

Summering

Volkswagen GTI är en buskul bil att köra varje dag. Ja, GTI känslan finns hos Polo 2019!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.