I Helgen köpte vi en resårmadrass på IKEA. Måtten är 90×200. Sängen är alltså 2 meter lång.

Vi fällde ner hela baksätet i bilen och lastade in madrassen. Den gick först inte riktigt in hela vägen. Vi hade köpt spännband för att säkra bakluckan ifall inte madrassen skulle gå in helt. Men de behövdes inte skulle det snart visa sig.
För att få in hela madrassen så fick vi skjuta fram sätena en bit samt vinkla upp ryggstöden till ca: 90 graders vinkel. Då gick hela madrassen in och bakluckan kunde stängas.

Att köra hem var dock inte så bekvämt. Rak i ryggen var man och ratten kändes som att den var i magen, OK inte ända in i magen men lite närmare än vanligt. Så om du ska köra hem en 90×200 madrass i en Volvo V70 II så är det upp till vilken körställning du kan pressa in dig i. Ratten ska givetvis inte vara för nära ifall olyckan skulle vara framme och krockkudden löses ut.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

En kommentar

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.