Toyota Aygo, Peugeot 107 och Citroén C1 är alla samma bil tillverkade i samma fabrik. Ja, det är även samma motor i bilen. Endast mindre detaljer skiljer dem åt.

Toyotas starkare varumärke gör att Toyota Aygo är lite populärare än 107:an och C1:an. Men det är samma bil, så byt till den som ger bäst pris. Var närmaste verkstaden ligger kan också vara något att tänka på om stämplarna i boken är viktigt.

Jag väljer att recensera Toyota Aygo i denna artikel:
Toyota Aygo är en riktigt liten bil. Bilen finns i 3 dörrars version samt 5 dörrars version. Välj 5-dörrars så kan du lättare använda baksätet som lastutrymme samt att personer som sitter bak kommer lättare in och ur..

Motorn finns bara i ett alternativ i Sverige: 1.0l 3-cyl. 68hk.

Jag har haft denna under ett dygn. Trots den lilla motorn så rullar den på ganska bra. Det är en speciell känsla att gå från en stor kombi bil till en liten Aygo. När man ska backa så känner man verkligen hur kort bilen är. Svängradien blir kort och bilen svänger verkligen “direkt”. Något högt kupébuller är det.

Jag tycker denna bil känns helt OK överlag, med undantag för den lilla fjantiga varvräknaren som sticker ut från instrumentpanelen. Den ska väl ge en lite tuffare, ungdomlig design. Mina barn tyckte dock inte riktigt att bilen var OK. Äldsta dottern tyckte till och med att det var “pinsamt” att komma till skolan i denna minibil och var mycket tacksam när vi fick tillbaka vår vanliga bil. Baksätet är lite trångt. När jag skulle tanka bilen inför återlämnandet så fick jag knappt i någon bensin så den drog inte mycket under mitt dygn, som innefattade en del landsvägskörning. Bilen har kamkedja så du behöver inte tänka på att byta kamrem.

Lastutrymmet bak är inte mycket att hurra för, några matkassar får plats på sin höjd.

Vill du byta bil till en liten bil så tycker jag i alla fall att du ska kolla på Aygon, 107:an och C1:an.
Uppdaterat 2015: Nu finns en biltest av nya Toyota Aygo 2015 publicerad, läs här. (Även denna nya generation byggs ihop med Citroen och Peugeot, det mesta är fortfarande lika men man har nu tillåtit lite mer designskillnader mellan de olika bilmärkena.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beg bil 2012 skriver:

Aygo, 107 och C1 är alla minibilar med låga ägarkostnader.

Rostskydds betyg: 2 Bör kompletteras.

Toyotas kärvande gaspedaler har drabbat denna modell och resulterat i återkallelser.
Vanligaste klagomålen gäller skrammel och gnissel från inredningen och vindbrus.
Bilen klarar sig hyffsat i krocktest: 4 i betyg. Pisksnärtskyddet anses vara bristfälligt.

De som har halvautomatisk växellåda kan få ryckig gång i stadstrafik.

Reparationer (arbete och reservdel):
Avgassystem: 4412:-
Katalysator: 6600:-
Bromsbelägg fram: 1572:-
Hjullager hö fram: 3940:-
Elektronikbox: 4850:-
Koppling: 10181:-
Stötdämpare: 4100:-

Citroén C1

Citroén C1

Peugeot 107

Peugeot 107

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.