Hyundai i40 kombi är en bil som blir bättre och bättre för varje dag man kör den. Det är komfort som är i fokus när man kör en i40. Bilen är otroligt bekväm att sitta i och att köra, denna bil kan man köra långt med. Kanske är det just dessa egenskaper som gjorde Hyundai i40 till årets tjänstebil 2012?

hyundai i40 (2)

Storleksmässigt så ligger i40 mellan Volvo V60 och Volvo V70. Utrymmet för förare och passagerare är bra, benutrymmet för baksätet är utmärkt. Lastutrymmet är dock inte lika stort som i Volvo V70. Vägbullret är också högre i i40 än i Volvobilarna. Komforten kan däremot absolut mäta sig med Volvo.

Den bil jag körde hade 1,7l dieselmotor med automatväxel. Bilen går mjukt och fint, automatväxellådan gör färden mycket komfortabel. Bilen har en liten turboknuff som kommer ganska snabbt i låga varv vilket gör att man kommer igång från stillastående utan större problem. I låga farter upplevs motorn som ganska pigg. I högre farter så finns inte riktigt lika mycket kraft kvar men ändå så det räcker till enklare omkörningar. Hyundai i40 med 1,7l dieselmotor är dock inte speciellt sportig att köra, man har prioriterat komfortabel framfart före körglädje vilket också passar denna bil alldeles utmärkt. Fjädringen är väl avstämd för bilens karaktär och gör att man kör över ojämnheter i marken utan att skaka tänder.

Instrumenteringen tar ett litet tag att vänja sig vid. Grupperingen av knappar känns inte alltid riktigt logisk, exempelvis så är knappar för fläkt och klimatkontroll utspridda över hela panelen. Den största ratten är för fläkthastighet vilken man troligen för det mesta har på auto, medan volymratten istället är jätteliten. Rattknapparna är istället föredömliga och fungerar mycket bra.

Stereon är bra, men den kunde ändå haft lite bättre ljudbild. Testbilen hade utökat stereopaket med bashögtalare men ljudbilden lever inte riktigt upp till premium. Stereon är dock inte alls dålig och för de flesta personer så kommer den att upplevas som bra.

Hyundai har generösa garantier som ger 5 års garanti utan milbegränsning om bilen inte körs i yrkesmässig trafik. I skrivande stund har aktuella dieselmotor och bensinmotor kamkedja. Säkerhetsmässigt har i40 fått 5 stjärnor i EuroNCAP, mer info här.

Det är komfort som är i fokus avseende Hyundai i40, man åker riktigt bra i denna bil helt enkelt. Kanske kunde man önska sig att det fanns starkare motorer som alternativ till den som vill ha mer sportkänsla och körglädje, man då måste fjädringar skruvas åt, däcken bli hårdare och, nej jag tror faktiskt att i40 är bra som den är.

Automatlådan gör upplevelsen ännu bättre. Eftersom detta är en bil som lämpar sig bäst för komfortabelt vardagsbruk så rekommenderar att man köper den med automatlåda.

i40 är en bekväm, komfortabel och prisvärd bil med bra garantier! Söker du en bil med dessa egenskaper så missa inte att provköra Hyundai i40!

Fakta om Hyundai i40 kan du läsa här.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.