Släcka servicelampan på Volvo V50 och S40 generation 2 är nu aktuellt för många då dessa bilar nu inte längre säljs nya och börjar bli till åren. När garantierna inte längre gäller så vill man inte alltid gå till verkstaden för det man kan göra själv. Byter du olja och filter med mera själv så vill du säkert släcka Servicelampan som lyser irriterande annars. Jag har förvisso för mig att denna lampa släcks efter att man kört mer än 100 mil efter “servicepunkten” (rätta mig gärna om detta är fel), men kan servicelampan släckas snabbare så känns det bättre förstås.

Så hur släcker man servicelampan på Volvo V50 tänker du nu som är sugen på att ta hand om bilens service själv. Jo så här:

 1. Håll inne nollställningen för trippmätaren
 2. Slå på tändningen.Håll fortfarande inne  knappen för nollställning av trippmätare. Håll knappen intryckt i 10 sekunder.
 3. Slå av tändningen och släpp sen trippknappen. Klart

Uppdaterat 2015-04-06: Ovanstående info är det jag antecknat när jag ägde en Volvo V50 och släckte servicelampan själv (efter att verkstaden glömde), efter påpekande att detta inte funkat så letade jag vidare på nätet och hittade följande information (egentligen väldigt lika som för gamla S/V40):

 1. Stäng dörrarna
 2. slå på tändningen (steg 1)
 3. Tryck och håll in knappen för nollställning av trippmätaren
 4. Dra snabbt vidare tändningen ett snäpp till (Läge 2), inom 2 sekunder
 5. Håll fortfarande inne knappen för nollställning av trippmätaren, varningslampan “i” lyser, släpp sen trippmätarknappen  efter “i” lampan börjar blinka (inom 4 sekunder från att den börjat blinka), annars återställs inte serviceintervallindikatorn.

Lämna gärna en kommentar om detta funkat eller ej.

Vill du veta hur man släcker servicelampan på Volvo V40 och S40 generation 1, läs här.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

28 Kommentarer

  • Niklas Horn

   Fingerade fint i V50 2010 men du skriver att msn ska släppa den direkt när lampan tända men det är när den börjar blinka man ska släppa den.. 🙂

   Svara
   • Joakim

    Tack Niklas, informationen var inte helt tydlig såg jag. Jättebra återkoppling! Jag har justerat i texten.

  • Tobias

   Funkar kanon på vår Volvo s40-05 tog 1minut sen så va det klart. Tack för hjälpen

   Svara
 1. Soll

  Hej kära och nära!
  Volvo v50 08 börjar lysa service lampa. Det kommer på skärmen,(boka tid för service) vad ska jag göra ? 11-05 2016 hade bilen service.
  Tack för hjälpen hälsningar Soll

  Svara
 2. Ola

  2016-08-02
  Detta fungerar ju perfekt ju, så jag tackar för detta!
  Det funkade på min V50-2005
  Läge ett- håll in trippmätaren- läge två håll inne trippmätaren tills “i” blinkar – släpp trippmätaren- vrid av tändningen.

  Svara
 3. Martin

  Denna funka för mig, på en Volvo V50 t5 08
  “Håll in trippmätaren

  Vrid på tändning läge 2. Håll inne trippmätaren tills i lampan blinkar tre gånger och ett pip hörs.

  Slå av tändning”

  Svara
 4. Therese

  Det funkade jättebra! Men ett tips är att ändra i texten att “i” ska börja blinka. Fick läsa kommentarerna för att hänga med i svängarna, för lyser gör den ju hela tiden! =) men tack för hjälpen!

  Svara
 5. Mats

  Tack så mycket Joakim!
  Det funkade perfekt för mig.
  Volvo v50, 2007
  1- nyckel läge 1
  2- trippmätaren intryckt
  3- efter 1 sek, nyckel vriden till läge 2
  4- trippmätaren fortfarande intryckt, efter 10 sek börjar (i) lampan blinka 2 gg, då släppte jag trippmätaren och vred tillbaka nyckeln.
  Meddelandet borta till nästa gång.
  Mvh, Mats

  Svara
 6. Ken

  På v50 2,0d -10

  Håll in trippmätaren

  Vrid på tändning läge 2. Håll inne trippmätaren tills i lampan blinkar tre gånger och ett pip hörs.

  Slå av tändning

  Klart

  Svara
 7. Reza

  Hejas,
  Det funkade jätte bra för mig! Jag har en Volvo V50 06:a.
  Lilla servicen kan jag göra själv nu.
  Tack för infon.

  Svara
  • Joakim

   Tack för informationen Anders. Ja kanske stämmer inte detta, det bygger på min anteckning från när jag själv ägde en Volvo V50 som jag släckte service lampan själv på en gång. Över 2000 har läst detta inlägg och ingen har kommenterat att det inte funkat tills nu, vilket är lite synd. Jag letade på nätet och hittade en annan variant, så min anteckning kan alltså varit felaktig. Jag har uppdaterat inlägget prova den nya beskrivningen istället, och svara gärna om det funkade.

   Svara
   • Björn

    Det funkade på min V50-2005
    Läge ett- håll in tripmätaren- läge två håll inne tripmätaren tills “i” blinkar – släpp tripmätaren- vrid av tändningen.
    Gött!

   • Folke

    Tack Joakim fungerade på min v50-06 det uppdaterade funkade för mig

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.