Hur släcker man servicelampan på Volvo V40/S40 är det nog många som börjat fundera på nu för tiden. Jag tänker på ägarna av Volvo V40 och Volvo S40 generation 1 som tillverkades mellan 1995 – 2004. Idag kanske man servar bilen själv eller via någon icke auktoriserad bilverkstad som inte har tillgång till alla information, fast vem driver en bilverkstad och har inte info om detta? Inte så många kan jag tänka mig. Men kanske har någon glömt släcka servicelampan, som jag råkat ut för en gång när jag servade bilen något tidigt innan lampan börjat lysa.

För att släcka servicelampan på Volvo V40 och Volvo S40 gör du så här:

 1. Vrid tändningen till läge 1
 2. Tryck in nollställningsknappen för trippmätaren och vrid sedan tändningen till läge 2 (samtidigt som du fortfarande håller in trippknappen)
 3. Fortsätt att hålla in knappen för nollställnng av trippmätare till servicelampan blinkar tre gånger (ca: 30 sekunder)
 4. Slå av tändningen

Hur man släcker lampan på Volvo V50 och nya S40, läs här

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

En kommentar

 1. Bosse

  På min V40 funkade den här proceduren:
  1.Vrid tändningen till läge 1
  2.Tryck in nollställningsknappen för trippmätaren och vrid sedan tändningen till läge 2 (samtidigt som du fortfarande håller in trippknappen)
  3.Fortsätt att hålla in knappen för nollställnng av trippmätare till servicelampan blinkar tre gånger (ca: 30 sekunder)
  4.Fortsätt att hålla in knappen för nollställning.
  Starta bilen direkt utan att slå av tändningen innan.
  Nu ska servicelampan inte tändas

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.