Reparera spruckna säten i Volvo som har T-tec klädsel

Volvos T-tec bilklädsel börjar ny bli ökänd för att spricka. Denna klädsel är tålig för fukt och lätt att hålla ren, men spricker tyvärr allt för lätt. Efter ett tag vill man gärna fixa dessa sprickor i T-tec materialet. Hur gör man detta? Min förra bil, en Volvo V70 2.0F hade svart T-tec/tyg klädsel. Efter två vintersäsonger så började förarsätets sittdyna att spricka i kanten.  Jag anmälde skadan till Volvo för garanti och fick klädseln på sittdynan utbytt. Efter två vintersäsonger till så var sprickorna tillbaka, dessutom började sprickor nu även uppstå i stolsryggen samt i passagerarstolen.

Volvo V70 II 2009

Att byta ut bilens klädsel kostar en slant och att laga själv är inte lätt. Det bästa man kan göra är att lämna in bilen till de som kan reparera skador i bilens klädsel. Ett sådant företag är ColorGlo, Colorglo finns på många platser i Sverige. De är specialister på att restaurera bilars inredning, inte minst Volvos T-tec material då dessa spricker ofta. De utför även restaureringar och reparationer av skinnmöbler då det är samma teknik. Det är inte heller bara klädsel de lagar utan instrumentpaneler, tvätt av tyg. Ja de både lagar och tvättar inredningen så att hela bilen blir som ny, inte minst bra när du också vill behålla så mycket som möjligt av orginaldetaljer.

Här är bilder från Volvos förarstol i svart T-tec material, före och efter reparation utförd hos ColorGlo. Låt ett proffs fixa detta!

Se resultatet nedan:

Volvo_klädsel_t-tec

volvo_t-tec_bilklädsel

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

5 Kommentarer

 1. Christian

  Vi kan läsa oss till både ris och ros om reparationer eller utbyte av trasiga delar.
  Jag själv har valt reparation. Lät Colorglo i Helsingborg laga min förarstol (Volvo V70, -11). Detta var två år sedan och reparationen håller fortfarande. Så jag är nöjd med resultatet.
  Om man synar övrig T-tec klädsel som INTE blivit behandlat av Colorglo kan man se små små sprickor. Dessa finns kanske risk att bli större med tiden??
  Jag är heller inte nöjd med Volvos T-tec och kan inte förstå att de använder materialet år ut och år in.

  Svara
 2. Anders Ljunggren

  Tyvärr håller denna metod inte riktigt. Jag har lämnat min C30 3 ggr på 1 år hos ColorGlo. Sprickorna kommer tillbaka, om än inte lika stora. Enda lösningen jag ser är skräddarsydd överdragsklädsel.

  Svara
  • Mikael.

   Hej Anders!
   Tycker du ska vända dig till en Bilsadelmakare Som jag skrev i inlägget nedan så byter dem ut hela den skadade biten mot nytt materiel inte som ColorGlo som använder spackel och färg! Vi tar lös klädseln från stolen och sprättar i sär klädseln och syr i en helt ny bit material! Kostar ca 1800 kr! Kolla på närmaste hantverkare på http://www.Bilsadelmakare.nu
   Med vänlig hälsning. Mikael.

   Svara
 3. Mikael

  Ett annat alternativ är att gå in på bilsadelmakare.nu och besöka närmaste auktoriserade Bilsadelmakare där vi tar lös klädseln och byter ut den trasiga biten/fältet mot helt ny vinyl eller ännu bättre skinn!
  Välkomna.

  Svara
 4. Ulf

  Har varit hederligt förbannad på Volvo som satt i sådana material i sina bilar. Min förarstol fick en spricka redan efter 2 år. Volvo v50 klädsel. Alternativet att byta mot nytt är en tung kostnad, men man ska kanske prova en reparation. Jag har inte läst något negativt om colorglo, så jag förutsätter att deras reparationer håller måttet. De har en seriös hemsida och många verkstäder. 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.