Dacia lanserar jubileumsutgåvan STCC Edition. Varför då? Jo därför att man nu sålt över 3 miljoner bilar i Europa, samt att man deltagit 3 säsonger i STCC.

Utöver detta introducerar Dacia sin bensinmotor TCe 125 hk med fyrhjulsdrift. Tidigare har denna motor endast kunnat köpas med framhjulsdrift. Vad är det som är bra med detta då? Jo TCe motorn har kamkedja istället för kamrem. dCi Dieselmotorn är annars det självklara valet för den som köpt en Dacia Duster med fyrhjulsdrift, men för denna motor ska kamremmen bytas efter 6 år (eller vid uppnådd miltalsgräns). Förvisso är Dacia Duster så prisvärd att kamremsbytet inte är så farligt med tanke på hur mycket bil man får för pengarna. Men för dig som föredrar bensinmotor så kan du alltså köpa denna TCe motor med kamkedja, som går mycket tystare än dieselmotorn.

E2 PLUS VERSION - 16-INCH THEMA WHEEL RIMS

STCC Edition:

Dacia Duster och Dacia Logan kan snart köpas i STCC utgåva. Detta innebär egentligen inte så mycket utöver att en specialblå metallic färg samt egen bilklädsel med inslag i blått och blåa bälten. I STCC utgåvan ingår ett bantat designpaket (enligt jämförelse med pressmaterial jämte ordinarie prislista.) STCC designpaket innehåller vanliga designpaketet fast utan tonade rutor bak, istället får du textilmattor med blå sömmar. Prisbilden är ligger i samma nivå som ordinarie pris, det du får är en lite mer unik bil.

Priset för Dacia Duster STCC edition börjar på: 141 800 kr, för den nya TCe 4×4 motorn: 161 800 kr. Dacia Logan börjar från: 116 800 kr. (Laureate utrustningsnivå ingår i samtliga STCC versioner)

Utöver detta lanserar Dacia även MediaNav 2.0. Denna har fått nya funktioner som TMC trafikinformation och möjlighet till alternativa vägar (Jag själv har detta i min bil och kan dock inte direkt påstå att detta är så värdefullt, informationen kan nämligen ibland vara helt oaktuell), säkerhetsvarningar (det framgår inte mer vad detta innebär), ny mobiltelefonanslutning (finns det mer än bluetooth idag??), rattmonterade reglage (Toppen!!) som även kan styra Apples röststyrning SIRI (Som ännu inte kan prata svenska). Sist men inte minst får MediaNav 2.0 ett nytt modernt färggränssnitt med nya fräscha ikoner (Yes!!!, men å andra sidan så passade det gamla gränssnittet Duster på något sätt, hoppas användarvänligheten är lika bra som förr)

Ja, om du går i funderingar på att köpa en Dacia Duster eller Dacia Logan så kan ändå STCC utgåvan vara något som får dig att slå till.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.