Jag har testat Andersson FMT-200 FM transmitter från Netonnet. Spotify till bilar utan stöd för streaming. Saknar din bil stöd för musik och ljud streaming? Då är detta produkten för dig! Denna bilradio FM sändare kopplas till bilens 12 uttag och har även två USB portar samt en Micro SD slot. Vi har testat denna bil-FM sändare som kommer från NetOnNet, så här gick det.

Du kan alltså spela upp musik i din bil via streaming eller USB/SD minnen in till din radio trots att din bil inte stödjer streaming från mobiltelefon eller annat bärbart media. Denna produkt stödjer även handsfree telefonsamtal. Vi har inte provat denna funktion i detta fall.

I din mobiltelefon via bluetooth menyn för produkten när den är uppkopplad kan du ställa in om mobiltelefonen ska skicka ljud och/eller telefonsamtal via sändaren. Du kan alltså använda bilens egen handsfree samtidigt som du streamar ljud/musik till FM sändaren, självklart bryter bilen ljudet när telefonsamtal inkommer. Detta är bra då det finns bilar, likt min som stödjer handsfreesamtal men inte musikstreaming.

Först och främst så stämmer inte förpackningens information om innehållet mot vad som verkligen finns i förpackningen, vilket är uruselt egentligen. Det står att förpackningen innhåller FM-sändar enheten, en 3,5 mm ljudsladd och manual. Det enda som finns är själva FM-sändaren. Eftersom det står att det ingår en 3,5 mm sladd så tror man att denna produkt har en 3,5 mm audio utgång också, vilket den inte har. Det enda sättet att få ljudet in till bilens högtalare är via FM-sändaren och bilens radio.

FM sändaren startar när den sätts in i 12V uttaget. Det finns en ratt och två knappar. Så här funkar den

  • Snurra ratten: Höj/sänk ljudvolymen
  • Tryck in ratten, och snurra: Ställ in radiofrekvensen för FM-sändaren
  • Höger/vänster knapp: Nästa/föregående ljudspår

Du kopplar upp produkten lätt som vilken bluetooth produkt som helst. Uppkoppling sker sen automatiskt när du återkommer till bilen. SOm nämt kan du välja om endast musik eller telefonsamtal alternativt båda ska hanteras via FM-sändaren.

Du ställer in bilens radio på samma frekvens som du ställer in FM-sändaren. Ljudkvaliten är inte lika bra som via digital streaming men ändå fullt acceptabel, speciellt när din bil ändå inte stödjer streaming. Det finns bakgrundsljud om du har hög ljudvolym och det är tysta partier när du streamar. Brusnivån känns acceptabel men jag har haft en hel del andra oljud likt “klickningar” i bakgrunden. Jag har fått ställa om frekvensen vilket har gett resultat och till slut hittar jag en frekvens med minimala bakgrundsstörningar. Jag har också råkat ut för att ljudet blivit sämre när jag åkt mellan olika orter vilket beror på att helt plötsligt så dyker det upp vanliga radiostationer som inte fanns där jag började köra, dessa har starkare sändare och stör givetvis min överföring. Lösningen är att byta frekvens.

En till svaghet är att FM-sändaren sitter löst i 12V uttaget. Jag måste tryccka in den samtidigt som jag trycker på knappen för spårbyte, annars halkar den ur och blir spänningslös vilket gör att produkten slutar fungera. Det är bara att trycka in den igen och telefonen kopplar upp sig automatiskt efter en stund igen.

Trots svagheterna så tycker jag ändå att detta är en bra produkt som jag själv kommer att fortsätta använda, jag hade dock önskat att den hade en 3,5 mm utgång också för då hade jag inte behövs köra FM överföring.

Styrkor:

  • Lätt att använda
  • Ger musikstreaming och handsfree samtal till bilar som inte stödjer detta
  • Acceptabel ljudkvalité

Svagheter

  • Ibland en hel del bakgrundsstörningar (testa andra frekvenser)
  • Inget 3,5 mm uttag
  • Innehåll saknas i boxen som står att det ska finnas
  • Hoppar lätt ut ur 12V uttaget

Denna produkt är en gudagåva för dig som vill streama musik en bil som inte stödjer detta, men inte för dig som kräver absolut bästa ljuskvalitén

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.