Nya elbilar 2020 och senaste tillbehören

Elbilsmässan 2020 har just varit i Friends Arena i Solna. Här visades de senaste nyheterna kring elfordon samt tillbehör. Olika former av eldrift i fordon är på stark framfart vilken de flesta inte missat. Nu så exploderar nu marknaden för andra eldrivna fordon samt tillbehör, framför allt laddstationer. Jag besökte elbilsmässan och här är några av de hetaste nyheterna som presenterades.

Friends Arena fylld med elfordon

Nya Ford Kuga laddhybrid, ja eftersom det var Ford som bjöd in mig så presenterar jag deras bästa eldrivna bilnyhet först, och det är en laddhybridversion av deras populära mellanklass-SUV Kuga. Ford Kuga är en modern och trevlig SUV som nu från mars 2020 finns att köpasom laddhybrid med specifikationerna:

  • 225 hk
  • Räckvidd enbart på el: Upp till 5,6 mil
  • Laddningstid: 4-6 timmar
  • Max laddeffekt 3,5 kW
  • Pris/förmånsvärde: Från ca: 455 000 kr/1300 kr/mån (Klimatbonus ej inräknad)

Den absolut hetaste bilnyheten på mässan kommer från Volvo, eller rättare sagt Polestar och bilmodellerna Polestar 1 och 2. Här får premiumtillverkarna passa sig, för Polestar 1 är riktigt, riktigt snygg. Denna bil har de rätta sportbilslinjerna och prestandan är inte dålig heller. Polestar 1 är en laddhybrid med 12,5 mils räckvidd på el och 600 hk.

Polestar 2 är en ren elbil på 408 hk och upp till 47 mils räckvidd. 0-100 km/h på 4,7 sekunder

Det mest futuristiska inom bilvärlden stod BMW för med sin konceptbil. Denna kan inte köpas och om cirka ett år så planerar man att lansera en riktig bil baserad på dette inspirationskoncept, vem vill inte ha en bil med denna inredning!

Honda stod för den mest udda elbilen med, ja lite burkiga former. Notera alla displayer inne i bilen som går från kant till kant i frampanelen! Ja, backspeglarna är borta och ersatta av kameror som visar bild i två skärmar inne i bilen. Hur detta funkar i den svenska slaskiga vintern framgår inte. Udda är detta fordon i alla fall som sades vara Hondas första elbil. Trots en fin färgbroshyr så är nästan alla specifikationer ifyllda med röda “X”, endast batteriets prestanda på 35,5 kW framgår.

Nissan visade upp en uppskuren version av sin klassiska Nissan Leaf. Detta är en 100% elbil. På bilden nedan så är de oranga partierna inkapslingen där batterierna är monterade inuti. Detta visualiserar hur batterierna är placerade i en Nissan Leaf. Leaf var den första eldrivna personbilen i konsumentklass, de tidiga bilarna hade inte så lång räckvidd men det har blivit bättre för var version som kommit. NIssan är också ett av företagen vi har att tacka för att elbilarna blivit allt vanligare på vägarna.

Volkswagen eUp är en elbil för pendlare som vill ha en liten bil utan onödiga extrakilon som drar mer el, för dig som bara vill åka, på el, och inte så mycket mer.

Renault Zoe var den första elbilen med längre räckvidd som såldes till ett, ja nåja, lite mer överkomligt pris än Tesla i alla fall. Bilen har vidareutvecklats med åren och fått utökad räckvidd och senaste nyheten är att man både kan snabbladda bilen med hög effekt och få batteriet med längsta räckvidden vilket inte var möjligt tidigare.

Mercedes står för en riktigt attraktiv nyhet, A250e En laddhybridversion av deras A-klass. Denna bil kan bli eftertraktad hos dem som vill ha en pendlarbil i lagom storlek med lite extra lyx.

Inte så heta bilamodeller kanske i sig en bra är de, nytt är att BMW satsar stort på el och att en efter en av deras bilmodeller nu kan köpas som laddhybrider, utöver de rena elbilarna de har förstås.


Tesla ska vi inte glömma. Teslas elbilar känns inte nya bara för att de helt enkelt dominerat marknaden sedan Model S lanserades. Tesla är företaget som gjorde elbilar heta och efterfrågade, deras koncept hög räckvidd, hög prestanda och högt pris funkade. Kanske för att prestandan var i supersportbilsklass och då blev deras bilar istället billiga. Model 3 är deras senaste bil. Tesla passade också på att göra reklam för deras mobila bilservice. Tesla har servicebilar som åker till kunderna och servar bilen på plats, kostnaden för detta är inget extra utan samma pris som om man lämnar in den hos deras vanliga verkstad.

Inte bara elbilar

På elbilsmässan 2020 visades även andra fordon upp. Exempelvis Eloped en ny version av gubb-mopeden samt eldrivna vespor. Elscootrar fanns givetvis också.

Eloped-bil. Plats för 1 person. Räckvidd upp till 8 mil. Batteri 58 Ah. Hastighet 25 km/h eller 45 km/h 1000 watt/2000 watt beroende på version. 6-8 h laddninstid. AM-körkort krävs för klass II versionen. Säljpitchen för denna bil är “Din vän under regniga dagar”. Varumärket är: Eloped, och hetast är ändå kanske deras elscootrar som är riktigt snygga.

Inokim är ett märke som säger sig göra Eldrivna sparkcyklar, elscootrar med extra kvalite. Deras koncept är att allt till deras produkter finns att köra som reservdelar hos deras återförsäljare. Du som kund ska aldrig behövs slänga din eldrivna sparkcykel bara för att den inte går att laga. Inokim har flera olika modeller från ca 8000 kronor upp till 28 000 kronor. De lyxigaste har inbygg fjädring och extra hög prestanda, du kan även köpa till stolpe med sittsadel om du vill.

Laddninsstationer för elbilar

Den andra marknaden som exploderar är tillverkare av laddningsstolpar. Här finns allt för hantering av laddning för elbilar. Enkla eluttag till privata bostäder till avancerade laddstationer som kan hantera olika former av betalningslösningar, och inte minst solcellsladdning vilket kanske ändå är den bästa nyheten för att maximera miljönyttan av din elbil.

Solcellsladdning av bil. Företaget GruppSol har gjort en carport där taket består av solceller. Visst kanske inte helt effektivt i vårt nordiska land där det är mörkt när man helst vill ladda bilen. Men ändå, helt rätt för den som vill köra så miljövänligt som möjligt.

EV Meter är en produkt som säljs av företaget VPS SalesTech. EV Meter finns i flera olika varianter. Huvudkonceptet är betalningslösningar som är flexibla. Här kan bostadsrättsföreningar ge medlemmar gratis laddning samtidigt som besökare får betala för sig, smidiga kreditkortslösningar utlovas likaså just möjligheterna att kunna bestämma taxor. Företag och föreningar kan hyra eller leasa till låga avgifter, utlovar man vackert i sin broshyr i alla fall.

Företaget GARO tillverkar robusta laddstolpar i alla olika varianter från små till kraftfulla snabbladdare.

Något som även syntes är eluttag för billaddning som diskret ska smälta in i miljön, också något som kommer att utökas kan jag gissa.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.