Går larmet igång på natten i din Volvo V70, V60, S60, S80, S40, V50? Många av Volvos bilar i årsmodeller 2008-2013 har problem med att larmet går igång när det inte ska. (Problemet finns även i flera Volvobilar och flera årsmodeller). Vad är det som orsakar detta problem med att larmet går igång när det inte ska?

Givetvis är en möjlighet att larmet är trasigt, speciellt avseende larmsensorn. Det finns dock ytterligare orsaker som gör att larmet går igång:

 • Något föremål i bilen rör på sig, exempelvis om bilen står parkerad på ett ostadigt underlag som kan skaka när andra fordon kör forbi.
 • Vissa hävdar att en mobiltelefon som lämnats i bilen orsakat att larmet går igång, mobiltelefonen stör larmet som löser ut.
 • Kupevärmaren är dock den vanligaste boven och orsakar ofta att larmet går igång när det inte ska. Rörelsesensorn i bilen kan reagera på luftströmmen från kupévärmaren. Kupévärmaren kan även orsaka så andra föremål rör sig i bilen, exempelvis papperslappar som i sin tur aktiverar larmet.

Några har löst problemet genom att tejpa för den inre rörelsesensorn för att på så sätt minska dess känslighet, denna lösning är inte optimal då den försämrar larmets funktion eller tar bort rörelsesensorn helt. Du kan också välja att koppla bort rörelsesensor i bilens inställningar, du väljer “Nedsatt skydd” för larmet.

En bra ide kan vara att först prova att avaktivera rörelsesensorn för att se om det är denna som orsakar problemet med att larmet går igång i din Volvobil. Därefter prova om luftströmmen från kupevärmaren är orsaken genom att inte använda den under en tid. Sist se över lösa föremål som kan röra på sig med hjälp av luftströmmen från kupévärmaren.volvo-v70

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

3 Kommentarer

 1. Conny

  Min Volvo går larmet igån lite då och då vad kan det vara för fel?

  Svara
  • S-G

   Min också men jag tejpa med plåster slutar bilen larma. Kupévärmare var problemet.

   Svara
 2. Johan

  Byt kontakt för motorhuven så har du nog löst problemet med att larmet går i gång

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.