Just nu så annonserar SvenskBilpris.com på Google, detta är ett “blufföretag” som skickar en faktura på 399kr till dig om du skriver in ditt registreringsnummer på bilen och klickar godkänn villkor för att få värderingen. Även om du får något av dem så är det inget av värde. Skulle de bedriva seriös verksamhet så skulle de inte dölja kostnaden genom att göra den svår att se. Din adress får de via bilregistret.

Samma sida går även under namnet SvenskaBilpriser.com

Tydligen så har de också kapat IP-nummer för sidan osv. Läs mer här.

Annonsen dök upp på denna blogg via Google, jag har nu gått in och blockerat annonser från dessa webbplatser manuellt. (Tyvärr så har inte spärren börjat verka än då jag fortfarande ser annonsen komma upp nu i skrivande stund.)

Men trycker du på annonsen utan att du sen fyller i några uppgifter på deras hemsida så får de betala en kostnad för detta utan att de tjänar några pengar. DVS du blåser dem! Jag är dock hindrad från att uppmana till google klick från min sajt enligt googles regler om annonsering så allt jag kan skriva är att gör det från någon annans bilsajt med google annonser. Dessutom så ska spärren förhoppningsvis snart träda in för denna blogg avseende deras annonser..

OBS! Inte att förväxla med bilpriser.se som är en seriös och helt gratis tjänst som jag själv använder ofta (De erbjuder även en betalningsvariant som vanligen används när ett företag låter en anställd köpa loss en bil privat, men där framgår det klart och tydligt vad det kostar. Samt att detta inte kopplas ihop med gratistjänsten.) bilpriser.se rekommenderas av mig.

Uppdaterat: Ytterligare information finns i ett kompletterande inlägg här på bloggen, inklusive tips och länk till konsumentverket som har en sida med information, läs mer här.

Verksamheten går även under namnet autovärdering, lär mer här

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

30 Kommentarer

 1. Stefan

  Snälla betala INTE De skickar mail där de skriver att du ska förtydliga din bestridan för de är så tröga i huvudet. Längre ner i mailet skriver de att de enkelt kommer vinna i rätten och att de inte behöver några bevis. Klicka på den här LÄNKEN så vi kan skicka dig lite virus.

  De är alltså säker på att de ska vinna trots att de inte verkar veta varför du bestrider!

  5 mail på två dagar. Snälla kan vi få skicka dig lite virus. Och vad har du för personnummer. När fyller du år? Jaha, men tackar. Du ska baka tårta till mig?

  De skulle aldrig våga visa sig i någon rättssal. De hotar, men de är så fega. Vad tror ni själva? De försöker lura flera tusen människor över hela världen varje år. Tänk alla vittnen som du kan kalla in till dessa skojare. De vet att de skulle hamna i fängelse om det hamnade i rätten.

  Svara
 2. Adrian

  Hej råkade nyss ut för samma grej med ett företag som verkade svensk och fritt från kostnader, men efter ja fått mitt andra mail från dom
  Ser ja att priset för värderingen är 1300kr samt att det är ett företag från Estland. Min fråga är då vad jag ska göra? Är 18 år och vill absolut inte hamna hos kronofogden. Tacksam för all hjälp!

  Svara
  • Marcel

   Hej.
   Läs på i kommentarerna nedan så ser du vad du ska göra.
   Bestrid och polisanmäl!
   Var noga med att dokumentera och spara.

   Svara
   • Marcel

    svenskbilpris använder sig av bl.a. Storm & Mets och Janssen & Larsen.
    Inget av dessa företag har rätt att bedriva inkassoverksamhet i Sverige.
    Fick just mail av datainspektionen med besked, efter att ha väckt frågan där, att Lawoffice Janssen & Larsen inte har tillstånd i Sverige at bedriva inkassoverksamhet och att datainspektionen har skickat en skrivelse till J&L. På datainspektionens hemsida står det att S&M också saknar tillstånd.

  • Rick

   Har också råkat ut för samma, ett företag som marknadsför sig på svensk marknad men är registrerat utomlands och hotar att de har rätten på sin sida och målet ska såfall tas upp i europadomstolen. Har varit i kontakt med konsumenteuropa och de förmedlade att först tar man upp mål i den nationella domstolen, speciellt om det riktar sig till den marknaden (sverige).

   bara till att bestrida allt, kommer inkasso bestrid även det. kommer det till tingsrätt har dem bevisbördan. De kan inte bevisa att just DU gjort det, vem som helst kan skriva in ett registreringsnummer, din data ip adress kan fås enbart av att besöka sidan och betyder heller inte att du suttit vid datorn och gjort det. Hade beställningen varit bunden till t.ex. ett konto man skapat hade det varit annan story, men även då ska orderbekräftelse ges så att man kan avbryta ordern innan.

   Svara
  • Hamza

   Hej Adrian jag undrar om hur det går nu för dig, har du betalat eller inte, om inte hur gick det till, gick du igenom inkasso osv.

   Mvh Hamza

   Svara
 3. Christer

  Jag har sedan 1 1/2 år tillbaka till och från haft skriftväxling med svenskabilpriser.com och bestridit deras faktura ett flertal gånger samt påtalat 14 dagars ångerrätt enl. EU.rätten. Den säger de inte gäller i detta fallet vilket är helt fel. Trots det återkommer de efter ett antal månader med påminnelser. I februari detta år fick jag ett inkassobrev ej undertecknat från en advokatbyrå Storm & Mets, stationerat i Estland och sannolikt med samma ägare, på beloppet 854:-. Även till dem har jag bestridit. I slutet av november fick jag ett mejl från dem där de hotade med att gå till domstol. Jag skrev tillbaka att jag med glädje möter dem i en domstol som i mitt fall då är i min hemstad. Jag misstänker att de ämnar gå till en estnisk domstol vilket är helt fel eftersom man stämmer en person i en domstol på den ort som motparten är mantalskriven. Det är nämligen svensk lag som gäller eftersom de riktar sig till i Sverige boende personer. Jag har även polisanmält dem men den anmälan blev snabbt nedlagd eftersom firman finns i Estland. Detta trots att jag vid anmälningstillfället uppgav att det finns många liknande anmälningar runt om i Sverige. Jag har varit i kontakt med konsument Europa som upplyste mig om att jag har rätten på min sida. Jag ser med glädje fram emot nästa drag från deras sida. PS! Till saken hör att när man googlar advokatfirman kommer man till enbart textade sidor. Normalfallet är att de visar bilder på vilka jurister som arbetar på byrån.

  Svara
 4. Ingemar Nilsson

  För två år sedan sålde jag min fars bil på Blocket. Då jag gjort allt klart dök det upp en röd knapp på blockets menysida “Bilvärdering” Jag tryckte på den och då började två års elände. Blocket var utsatt för “skimming” Jag fick ett stort kuvär från USA med en faktura på 399 kr för bilvärdering “vilket jag skriftligen bestred och inte betalade.
  Nu 2 år efteråt får jag fortfarande fakturor från Estland o Finland, och beloppet är nu uppe i 854 kr. Jag bestrider varje gång.
  Har haft bästa hjälpen från kommunes konsumentrådgivare. – Betala aldrig skojare!

  Svara
  • Joakim

   Tack Ingemar för att du delar med dig, att sådant här ska få fortsätta år in och ut i modern tid är ofattbart.

   Svara
 5. Micke

  Min senaste betalningspåminnelse är nu uppe i 799:- kr. Jag har precis gjort en polisanmälan mot dem och kommer även skicka en redogörelse till Kronofogden, datainspektionen och svensk handel. Har även meddelat svenskabilpriser.com att en polisanmälan mot dem är upprättat. Gå in på http://www.bestrid.nu/polisen_bestrid_bluffakturor.pdf
  Där får man mycket bra vägledning i hur man kan gå till väga mot sådana blufföretag.

  Svara
 6. Peter

  Har råkat ut för samma sak, dom påstår att de skickat värdering som jag inte fått, har även fått påminelse. Jag försökte avbtyta efter 1 min men det gick inte fallet var redan påbörjat. Men set är bara att BESTRIDA

  Svara
 7. Jörgen Wiman

  Jag har också haft problem med detta företag. Är väl för ouppmärksam
  jag fattade inte att det var en kostnad med ibilden.
  När jag upptäckte de så skrev jag att jag inte ville ha med företaget att göra
  detta efter någon minut.
  Jag vill tala om att jag är 66år gammal och aldrig råkat ut föt något dyligt.
  Vet ni vad dom svarade (det går inte att stoppa).
  Det enda jag är helt säker på är att jag aldrig kommer att betala.
  Eftersom jag är ovan med dylika situationer vet jag inte hur man gör.

  Svara
  • Joakim

   Bestrid fakturan. Kontakta kronofogden och/eller konsumentvägledning för information. Eftersom den enda som kan göra utmätningar för folk i Sverige är kronofogden så kan de informera om dina rättigheter och skyldigheter. Det är inte så många som tänker på att kontakta kronofogden i sådana här fall.

   Svara
 8. ulla mattsson

  Jag har okså råkat ut för samma sak,jag hade avbestält efter cirka 4 min,men det godtogs ej jag fick faktura på 399 kr .jag bestred fakturan då jag avbestälde ,åtskilliga mail om hotelser med inkasso och kronofogden,fakturan är nu uppe i 799 kr jag tänker inte betala ett öre, saken är polisanmält,det är för jä….t

  Svara
 9. Anders

  Hej!
  Tack för denna sida. Fick en faktura idag och misstänkte att något var fel.

  Svara
 10. Daniel

  Håller också på att bestrida deras bluff. Har polisanmält deras företag och kommer inte att betala en krona.

  Svara
 11. Marcel

  Har också råkat ut för detta. Har bestridit fakturan, per e-post och per papparsbrev till 2 olika adresser jag hittade. Ser nu att de bytt kontaktuppgifterb till en adress i USA. Tidigare var det i Estland. Har anmält till svensk handel och varit i kontakt med konsumentverket. Sidan brister i många avseenden, enligt svensk lag. Skriv bara att du bestrider fakturan, per e-post och med pappars brev till alla kontaktadresser du kan hitta och spara dessa brev. Anmäl till svensk handel (se deras hemsida). Anmäl också till polisen. Det gick några månader sedan fick jag påminnelse, med extra avgift 125 kr (enl svensk lag får 50 kr påföras) Jag bestred igen via mail. Nu fick jag efters 9 månader åter en betalningspåminnelse med extra påförd 175 kr (50 kr enl svensk lagstiftning) och hot om inkasso och kronofogden. Enl svensk lag är kronofogd och inkassa inte aktuell om man bestridit en faktura. Har återigen mailat tillbaka att bestrider fakturan och tänker inte göra mer. Stå på er!

  Svara
  • Ulrika

   Marcel,

   Var har du hittat infon ang dröjsmålsavgift och att kronofogd o inkassa inte är aktuell om man bestridit fakturan? Har letat men hittar inte rätt

   Jag bestrider en faktura åt mina föräldrar. Har bestridit den från första början o de fortsätter att skicka betalningspåminnelser där de då lägger på en massa avgifter. Mina föräldrar är rädda för att de ska hamna hos kronofogden el inkasso, jag hävdar att vi ska fortsätta bestrida fakturan.

   Tacksam för er hjälp

   Svara
   • Joakim

    Ett tips om man är orolig för betalningsanmärkning är att man själv tar kontakt med kronofogden och frågar dem hur man ska hantera ärendet. De upplyser samt hjälper ofta till hur man ska göra vilket drar ner oron.

  • Jörgen Wiman

   Idag försökte jag ringa till nummret i USA vilket man får fram om man söker på
   bankgiro nummret. Tel. var avstängd.

   Svara
 12. Johan

  Jag har också råkat ut för detta och uppmanar alla till att inte betala.
  Helt oseriöst företag som inte kan komma någon vart med sina krav.
  Bara att bestrida och sedan strunta i.
  Finns inga seriösa inkassobolag som tar sig an detta och till kronofogden lär dom inte vända sig.

  Svara
 13. ilmi morin

  jag har också råkat ut för dessa bluffare nyligen, jag skrev in mitt reg nr och avbröt så fort jag såg att det kostade 399kr. fick ett mejl att nu jobbar vi på att värdera din bil kl 08:14, svarade då direkt att jag inte godkänt men kl 10:45 kom det via melj att nu är värderingen klar med flera bif doc, skrev till dom igen att jag inte beställt någon värdering från dom. jag polisanmälde dom som bluff företag. jag har säkert fått 10 mejl ifrån dom där dom hävdar att dom inte gjort nåt fel. Men idag är dom beredda att kreditera 200 kr och vill ha 199kr av mig. Skall kolla med konsumentverket vad jag skall göra. Jeffla bluffare

  Svara
 14. Tobias

  Jag har tyvärr oxå gjort detta, 2min senare försökte jag annullera, men icke.
  Jag har skrivit meil till dom osv, men inget vettigt svar.
  Hur har ni hanterat detta?
  Har ni betalat till sist eller hur har ni gått vidare?
  hittar dom inte på “svenskhandel” osv.

  Svara
  • Joakim

   Jag själv läste faktiskt villkoren innan (!) och insåg vad det handlade om och skrev det här på bloggen direkt.

   Men var det verkligen du som fyllde i beställningen och inte någon annan, kanske de själva?? Vem som helst kan ju fylla i ett registreringsnummer, e-post, mobilnummer på deras hemsida. Bestrid då du inte gjort beställningen.

   Konsumentverket kan kanske vara tillhjälp om de bryter mot någon lag.

   Nu verkar det som att de framhäver kostnaden bättre än tidigare då det står på första sidan, jag vill minnas att det inte gjorde det tidigare.

   Svara
 15. Yrsa Häggström

  Har varit i otalig kontakt med företaget och de vägrar godkänna min annulering som skett inom 4 min efter beställning.

  Svara
  • Joakim

   Det är klart att de vägrar, de är ju bluffare. Något annat vore nästan konstigt. Hur som helst detta är för bedrövligt att råka ut för!

   Jag är inte allt för kunnig i konsumenträtt men troligen så bryter de redan där mot ångerrätten när du direkt sagt att du inte vill ha något från dem. I annat fall så är det ju också så att vem som helst kan skriva in ett bilnummer och bilägaren får räkningen utan att ens gjort något själv. Vilket gör att om man vill jäklas med någon så fyller man i regnummret på deras hemsida.

   Just av sistnämnda anledning så tycker jag att du inte ska betala och strunta i dem helt enkelt.

   Svara
   • Janne

    Jag har också skrivit till dem ca 15 efter min best men ingeting händer.Jag tänker inte betala något från något bluffföretag,bara man inte hamnar i Justitsia så det är väl lämpligt att göra en polisannmälan isåfall.

   • Rolf Lidman

    Har redan inbetal efter hot om ikasso dom säger I hotbrevet att jag har fått 2 två påminelser Jag har alldrig fått några sådana Detta måste vara ett blufföretag brevet var poststämplat Tallin

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.