När Svenskarna ska byta bil, vad vill de då köpa? Från vilket land är de vanligaste bilarna i Sverige? Troligen hade du först gissar Sverige, men de kommer faktiskt som nr 2. När det gäller vilket land bilarna kommer ifrån så delas statistiken inte upp på enskilda bilmärken och Volvo må sälja många V70 men de flesta bilarna i Sverige som rullar på våra vägar kommer från Tyskland.

Nu gäller detta var bilmärket har sitt ursprung. Kia må vara ett Koreanskt bilmärke men tillverkar bilar bland annat i England. Volvo tillverkar vissa bilar i Belgiska Gent och så vidare.

Så här ser det ut just nu i bilsverige:

Tyskland: 31,5%
Sverige: 24,5%
Japan: 13,5%
Frankrike: 9,9%
Sydkorea: 5,8%

Att Frankrike kommer som nr 4 kanske också är lite oväntat, då många pratar ganska illa om Franska bilar generellt. Men hela 10% av bilarna i Sverige kommer från Franska bilmärken, så det är alltså många Svenskar som trotsar skitsnacket och köper dessa bilar ändå. Vilket kan tolkas som att de faktiskt är bättre än vad folk säger.

Vanligaste bilarna i modeller är då:
VW Passat
Volvo V 70
Toyota Avensin
Peugeot 307
Kia Cee´d

Från övriga länder är de vanligaste bilarna:
USA, Chrysler Voyager
England: Mini Cooper
Italien: Fiat 500

Du vet väl att ICA banken har billån? här finns mer info

Källa: Allt om bilar 5, 2014

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.