Undersökning: Renaults kvalité i topp!
Det är trevligt att se att franska Renault satsar stort på kvalitén
Så het är Renault kvalite:100%
100%Overall Score
Reader Rating: (11 Votes)
66%

Tidningen Auto & Motor Sport har en databas där bilägare ombeds att fylla i information om deras egna bilar. Databasen rymmer idag 29 000 inrapporteringar med omdömen. I denna undersökning tar Renault flera topp-positioner i olika klasser vilket ger Renault en total tredjeplats avseende problemfria bilar. Undersökningen gäller bilar sålda 2009-2013, alltså bilar upp till fem år gamla. Där ägarna ger betyg som sen resulterar i en poängskala från 0 till 100. Renault hamnar på 95 poäng.

Allra bäst betyg avseende problemfrihet ger ägarna i MPV-klassen(Familjebilsklassen). Där tar Renault Scenic förstaplatsen på 97 poäng straxt före VW Sharan. I mellanklassen hamnar Renault Laguna på andra plats straxt efter Lexus IS. I kompaktbils klassen hamnar Renault Megane på fjärde plats. Renault Clio hamnar “endast” på tionde plats i småbilsklassen, men i detta fall har en helt ny Clio-generation kommit vilket kan påverka bedömningarna för Clios problemfrihet framöver.

Renault Nordics Sverigechef Björn Ågren som är mycket nöjd med placeringarna säger “Det är ett bevis på att vi är på rätt väg när det gäller kvaliteten i Renaultbilarna, vilket vi även kan se i våra egna undersökningar“. Renault tillägger också att de gjort betydande kvalitetsförbättringar de senaste åren.

2009 verkar vara en vändpunkt avseende Renault och kvalité i undersökningar. Detta är väldigt positivt för dem då de annars legat i topp-positioner avseende statistiken för mest underkända bilar i bilbesiktningen i Sverige, fram till 2009. Renault som länge lidit dåligt rykte avseende kvalité i Sverige kan därmed vara på väg att få revansch. Det tar tid att vända på hur folk uppfattar ett varumärke. Med rostskydd i toppklass, prisvärda bilar och nu bra kvalitétsomdömen så har Renault alla möjligheter att öka sin populäritet i Sverige. Byta Bil Bloggen har naturligtvis redan känt till detta vilket var en av anledningarna till att vår Volvo V70 2009 byttes ut mot en Renault Megane 2013 i höstas, och förresten Volvo V70, ja de hamnar sist i listan för problemfria bilar i lyxbilsklassen med ett betyg på 79 poäng (fast V70 vinner i alla fall komfortklassen men det är en annan historia.)

 

Björn Ågren, stolt Renault Sverigechef

Björn Ågren, stolt Renault Sverigechef

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.