BMW har just kommit med en ny bilserie: BMW 2-serie Active Tourer. I 2-serien ingår BMW 218i, BMW 220i, BMW 225i, BMW 216d, BMW 218d och BMW 220d. De första tre har bensinmotor och de sista tre har dieselmotor. Bilen jag testat var en BMW 218i som har den minsta bensinmotorn i 2-serien.

Test BMW 218i active touring (3)

Ska folk ta emot denna bil som en riktig BMW? Ja, sådana frågor har jag läst i rubrikerna hos andra bilmedia. Jag själv sätter rubriken “En riktigt bra BMW!”. Vad är det då som skiljer denna bil från en traditionell BMW? Jo, den är framhjulsdriven, har en högre kaross och mindre motorer. Den motor jag testade hade dessutom endast tre cylindrar. BMW 2-serien följer därmed inte det traditionella mönstret hos BMW och kanske hittar denna bilmodell en ny kundgrupp som tidigare inte valt BMW, eller så lockar den BMW ägare kör BMW men saknat en mindre och praktiskt bil med framhjulsdrift. Bakhjulsdrivna BMW bilar må kunna fås att sladda lite coolt i vissa situationer samtidigt som de ofta varit till åtlöje på parkeringsplatserna under vintertid, inte minst på den lilla bakgatan i stan där jag bor. Skulle möjligheten funnits att fritt välja mellan framhjulsdrift och bakhjulsdrift hos denna bil skulle jag utan tvekan själv valt framhjulsdrift.

Not: Från november 2014 kan fyrhjulsdrift (xDrive) beställas som tillval till 220d och 225i, lite längre framöver kommer även xDrive att kunna beställas till ännu flera motoralternativ.

Okej, visst är detta inte det främsta bilvalet för dig som sätter sportbilskänsla som bilens viktigaste egenskap, men för dig har ju BMW ett gäng andra bilmodeller att välja på. Nog om detta och över till recensionen av bilen:

Komfort och interiör

BMW 2-serie Active Tourer har lite högre kaross vilket gjort det möjligt att sätena både fram och bak kunnat placeras lite högre. Detta gör att det är väldigt lätt och bekvämt att stiga i och ut ur bilen, det är lite som i en SUV, fast ännu enklare. Bakdörrarnas öppning är också bra och det är lätt även för mindre barn att stiga i och ut ur bilen. I baksätet sitter man väldigt bekvämt och tack vare den högre karossen så blir benutrymmet bra i baksätet trots att det är en lite mindre bil. I förarplatsen sitter jag föredömligt bra, BMW har lärt sig hur man gör bekväma säten. Armstöd finns på båda sidor placerade på rätt höjd, en detalj som i alla fall jag uppskattar högt och som många biltillverkare misslyckas med. Det finns luftutblås mot baksätet.

Förvaringsutrymmen finns för både större och mindre föremål. Mugghållare finns praktiskt placerade mellan framstolarna. BMW 2-serie Active Tourer ger en bra känsla när man sitter i bilen. Vill du lyxa till det lite extra så finns det ett belysningspaket som bland annat med LED-belysning ger bilen läckra linjer invändigt vid kvällskörning.

Lastutrymmet är kanske det viktigaste för denna biltyp. Denna biltyp ska vara praktisk men inte för stor. Lastutrymmet bak räcker för de flesta och troligen även för många barnfamiljer, kolla bara att barnvagnen får plats.

En extra bra detalj är att baksätet är justerbart framåt och bakåt för att bättre kunna kontrollera utrymmesbehovet mellan lastutrymme och baksäte.

Test BMW 218i active touring (5)

Att köra BMW 218i

Trots denna lilla bensinmotor så har 218i 136 hästkrafter och gör 0-100 km/h på 9,2 sekunder. Testbilen hade manuell växellåda, automat finns att köpa till vilket gör bilen ännu bättre i stadstrafik. En sportbil är det inte men motorn gör förvånansvärt bra ifrån sig. Trots att det är den minsta motorn så passar den bilen alldeles utmärkt och mer motorkraft behövs inte utan blir då bara ett val som du gör av egna skäl. Denna bil behöver alltså inte alls skämmas för sig på vägen och passar utmärkt i stadstrafik där den känns pigg och alert. Den tre-cylindriga motorn låter lite speciellt, som en blandning mellan sportbil och symaskin. Motorljudet är dock inte besvärande in i kupén som för övrigt upplevs som relativt tyst mot vägbuller även om det inte är knäpptyst. På motorvägen börjar krafterna ta slut i högre hastigheter men BMW 218i går ändå helt okej även här. Visst finns det snabbare motorer i serien men de flesta normala omkörningssituationer kan klaras av även med denna motor, lär bara känna alla växellägen i förväg om du har manuell växellåda. Första intrycket av kopplingen var att den kändes trögare och hårdare än normalt, efter några dagars körning så tänkte jag dock inte så mycket mer på det. A-stolparna (Sidostolparna längst fram som framrutan är fäst i) skymmer sikten en del åt sidorna vilket är en nackdel speciellt i tight stadstrafik. Fjädringen är komfortabel vilket också märks i skarpa kurvor där bilen vill kränga lite mer. Här har BMW med all rätt låtit komfort få gå före sport. Jag skulle vilja säga att fjädringen är välbalanserad och passande för just denna bil.

Media

Testbilen hade standardhögtalarna vilka ger ett riktigt bra ljud, vill du ändå ha bättre finns Harman Kardon högtalare att köpa som tillval. Bluetoothtelefonstyrningen funkar bra via manuell kontroll där du lätt får upp kontaktboken och smidigt kan bläddra genom kontakterna (Röststyrning funkar inte i svenskt menysystem). BMW har ett kontrollhjul för mediasystemet, det är premiumkänsla i detta kontrollhjul. Menyhanteringen har dock en hel del att önska, jag tycker att BMW har ett ganska svårhanterligt menysystem. När du väl hittat dina favoritinställningar och ställt in radion så rullar bilvardagen trots allt på bra i BMW 218i.

Head-up display finns att köpa tillsammans med GPS navigation. Visst ger head-up displayen ett bra komplement till den vanliga instrumenteringen men om du liksom jag, kör med polariodsolglasögon under dagtid så försvinner all information i denna display och endast några svagt gråa siffror syns.

Test BMW 218i active touring (6)

Design

Hur man uppfattar design är olika för alla. Jag tycker detta är en av de snyggaste bilarna som hittills skapats i denna klass där bilens praktiska egenskaper väger tungt.

Styrkor hos BMW 218i Active Tourer

  • Lätt att stiga i och ut ur bilen
  • Åkkomfort
  • Praktiskt fördelade utrymmen
  • Trevlig att köra även med minsta motorn
  • Bra ljud i stereon redan från standard

Svagheter hos BMW 218i Active Tourer

  • A-stolpen skymmer sikt
  • Svår menyhantering

Summering BMW 2-serie Active Tourer

Detta är inte en sportbil, BMW 2-serie Active Tourer är en praktisk och komfortabel bil med snygg design. BMW har fördelat utrymmena perfekt och bilen är lagom stor. Det enda jag undrar är varför har inte BMW gjort en sån här bil tidigare? Dessutom så jämför man den med andra bilar i samma segment så står den sig riktigt bra, inte minst körmässigt.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.