Dacia Duster har som tillval en så kallad Media Nav. Detta är en radio/stereo och GPS som styrs från en 7″ touchskärm. Det kan vara värt att testa denna Media Nav för den är riktigt bra! Anledningen till att den är bra är att den är lättanvänd och har stora tryckzoner. Speciellt för dina favorit radiostationer som du kan få upp som sex stycken stora touchzoner. Att maximera nyttan av hela displayen är bra för att det är lättare att byta radiokanaler i samband med bilkörningen, det finns andra bilmärken som har betydligt mindre zoner vilket gör dem svårare att träffa. Lite av en säkerhetsfråga faktiskt.

Test Dacia Duster radio

Snabbval för radio

Styrkan i Media Nav för Dacia Duster är alltså att den är användarvänlig och praktisk, precis som bilen också är. Grafiken är dock inte elegant utan ganska trist. Jag tror att man gjort så med flit för att inte konkurrera med designen i Renault bilarnas Media Nav. Men det gör inget för grafiken i Media Nav för Duster passar bilen bra. Inga krusiduller, det e bare å åk!

Ljudet som kommer ut i högtalarna är dock inte så bra och inget för “gyllenöron” som gillar opera och klassisk musik. Kanske ligger bristen i högtalarna som säkert kan bytas ut mot bättre. I annat fall så får du se den som en väldigt bra köksradio som följer dig överallt där du kör.

Jag rekommenderar Media Navi till Dacia Duster då den endast kostar 4300 kronor extra.

Test Dacia Duster Media Nav

Dacia Duster GPS navigering

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

15 Kommentarer

 1. Bengt Gustafsson

  Hur gör man för att uppdatera kartorna i media nav i en Dacia duster?

  Svara
 2. S-E

  Hej.
  Jag har köpt en ny Duster (2015) och i den sitter det en navigator som ovan. Fungerar helt ok förutom att den larmar för hastighets kameror på ett egendomligt vis.
  Om man kör på en 90 sträcka och närmar sig ett område med kamera som är 70 km så larmar den upprepade gånger för den kameran ( piper säker tio gånger ) plus att den larmar för att jag kör för fort, fast jag inte har nått fram till 70 området. Är det någon som känner till problemet ? Varför kan man inte reglera ljudet för hur högt enheten skall larma ?
  Den larmar med så högt ljud att man inte orkar ha på denna funktion och då försvinner iden med att ha varning för fart kamera.
  /Sven-Erik

  Svara
  • Joakim

   Jag tror jag stötte på detta när jag körde långt med Dacia Lodgy som hade MediaNav. Vi reagerade på fartkameravarningen och ibland lät den bedrövligt. Jag har dock inte kört tillräckligt mycket i fartkameraområden för att kunna komma till någon slutsats.

   Svara
   • S-E

    Varför finns det ingen möjlighet att ställa ljudnivån, det känns som om det skulle vara en bugg i systemet.
    S-E

   • Joakim

    Jag har ingen aning men har du provat att trycka på sänk ljudvolym knappen samtidigt som fartkameravarnaren låter? Brukar funka på navigationsrösten, kanske även på fartkameravarnaren också?

   • S-E

    Har provat det med, men tyvärr så går det inte att påverka larm ljudet.

   • Joakim

    Jag har skickat vidare frågan till Dacia så får vi se om vi får något svar.

  • S-E

   Va bra, hoppas att dom kan lösa problemet .
   Passar även på att tacka dig för hjälpen.
   Med vänlig hälsning. Sven-Erik

   Svara
   • Joakim

    Sven-Erik, tyvärr har jag inte fått någon respons från Dacia ännu. Jag har också letat upp manualen på nätet. Där står det inget om ställbar volym vad jag kan hitta, bara på och av. Jag gissar därmed att det är så som du kommit fram till, att ljudvolymen för varningssignalen inte kan justeras. Får jag annan information så återkommer jag.

    Dacia är ett bilmärke där man får man leva med både styrkor och brister. Det är en del av livsstilen 🙂

   • Joakim

    Nu blev jag kontaktad av Dacia. De bekräftar det som vi misstänkt. Ljudvolymen för fartkameravarnaren kan inte styras, funktionen kan endast slås på och av. Signalen är en varning som ska höras, även om det är lite stojigt i bilen.

 3. Jesse

  finns det nån lågnivå utgång?skulle va bra att veta om man kan koppla in slutsteg

  Svara
  • Joakim

   Hej Jesse,
   Jag vet faktiskt inte, rent spontant så skulle jag vid första tanken gissa på nej. Men då tänker jag mer generellt på att Dacia är ett billigt märke.

   Jag har i alla fall skickat frågan vidare till Dacia, så får vi se om jag får något svar. Det kan ta några dagar.
   /Joakim

   Svara
  • Joakim

   Nu har jag fått svar: Nej det finns ingen sådan utgång från Media Nav.
   /Joakim

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.