Räntan är låg och för dig som har en slant över kan det vara dags att byta bil nu! Ja, har du funderat på ett bilbyte så kan det vara läge just nu. Så vilken bil ska du köpa? Det är ju olika för alla, mitt tips är att välja bil efter vad du behöver och inte vad du vill ha. Låter det konstigt? Vad jag menar är att det är lätt att fokusera på fel detaljer och lockas av onödiga saker. Sätt dina praktiska behov först men köp inte en för stor bil. Att köpa en för stor bil är ett misstag som är lätt att göra “för säkerhets skull”, sen åker du omkring med en bil som drar mer bränsle i onödan. Du ska byta bil efter ditt behov, varken mer eller mindre. Hyr bil för enstaka tillfällen eller välj hemkörning ibland så kan du istället minst spara 30 000 kronor på bilköpet.

Här kommer Byta Bil Bloggens 5 aktuella bilköptips, och varför du ska välja den bilmodellen:

1: Toyota Auris kombi med hybridmotor

Värför? Denna bil är en praktisk kombi i “lagomklassen”. Köp modellen med hybridmotor då den är väldigt prisvärd, ca: 230 000 kr välutrustad samt att automatväxellåda är standard för hybridmotorn. Miljövänlig och bränslesnål vare sig du kör i stan eller på landet. Toyotas goda kvalitétsrykte. Läs byta biltestet.

Toyota Auris Hybrid 2014 red (2)

2: Renault Clio

Varför: En liten bil med mycket modern teknik, första utrustningsnivån erbjuder stor lättanvänd touch-mediaskärm med  GPS navigation. Välj till “Sport Tourer” så får du en minikombibil som bjuder på extra praktiskt lastutrymme. Läs byta biltestet

Renault Clio Sport Tourer 2013 (14)

3: BMW 218i. För dig som vågar köra en BMW framhjulsdriven!

Varför: Högre, praktisk och skön sittställning på alla sittplatser i bilen, SUV egenskaper utan att betala för det. Skjutbart baksäte. Läs byta biltestet.

Test BMW 218i active touring (2)

4: Ford Focus kombi

Varför: Prisvärd bil med hög komfort och praktiska utrymmen. Från 2015 kommer facelift med bland annat nytt ännu bättre madiasystem. Läs byta biltestet (2013)

Ford Focus sida

5: Ford Kuga

Varför: En riktig SUV med premiumkänsla. Kan jämföras med Volvo XC60 fast billigare. Läs byta biltestet.

Ford Kuga 2014 (12) (640x427)

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.