Nya Renault Clio Sport Tourer TCe (0,9l) är en liten minikombi med stor körglädje. Denna lilla kombi känns faktiskt inte så liten. Lastutrymmet är rymligt och kan troligen rymma en vanlig barnvagn (Prova innan köp!). Kompromissen ligger i baksätet som inte är lika rymligt. Man kan sitta både bra och dåligt i baksätet, detta styrs genom hur långt bak förarstolen placeras. Långa förare kan med andra ord göra baksätet trångt. Tre vuxna i baksätet blir väldigt trångt i axelbredd.

Renault Clio Sport Tourer 2013 (14)

Att köra denna lilla 3-cylindriga motor på 0,9liter är riktigt kul! Renault har lyckats mycket bra med att trimma in motorn för bilens karaktär. Clion känns pigg och körglad. Ja, den känns faktiskt betydligt snabbare än vad den egentligen är. Man får lite känslan av att man är en liten insekt som smidigt far fram på småvägarna surrandes belåtet. Motorn har nämligen ett riktigt härligt motorljud också.

Renault har trollat med knäna och man blir med detta lite positivt lurad, för bilen är i slutändan inte så kvick som den känns. Men det tycker jag att Renault ändå ska ha beröm för, detta ger ju nämligen också en låg bränsleförbrukning. Bilen är kvick upp till ca: 50-70 km/h sen börjar den bli orkeslös. I motorvägsfart så när man går ut i vänsterfilen och trycker på gasen för omkörning så kommer den igång riktigt bra, men när man ska trycka sig förbi bilen i högerfilen så upptäcker man att det ändå tar ett tag att komma förbi. 0-100 är specat till 12,2 sekunder.

Instrumentpanelen är föredömlig. Touchskärmen i mittpanelen är användarvänlig och man kommer lätt överens med den. Stereon är också förvånansvärt bra, bättre än genomsnittet i denna klass. Vill man spela väldigt högt så klarar den inte detta riktigt, men tänk på hörseln och spela lagom istället.

Bilen har kamkedja (Gäller TCe 0,9l bensin). Serviceintervall 3000 mil/2 år. 5 års nybilsgaranti.

Dåliga saker är:
Högt vägbuller i motorvägsfart på grov asfalt. Då det är en liten bil så hade det varit bra om passagerarstolen också gick att höja och sänka, nu riskerar långa personer att komma väl nära taket.

Slutsummering:
Jag gillar denna bil och TCe bensinmotorn. För den som vill ha en liten kombi och känner att baksätet inte blir för trångt så rekommenderar jag denna bil. Vid väl utprovat baksäte samt lastutrymme innan köp så kan den fungera som en liten familjebil.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.