PSA gruppen (Peugeot och Citroén) har länge haft ekonomiska svårigheter. Nu har dessa blivit väldigt ansträngande och Peugeot letar ekonomiska lösningar. Bland annat via GM som redan äger 7% av Peugeot. Men analytiker tror att om GM ska gå in så måste de få mer fria händer än vad exempelvis Franska staten troligen medger. Franska staten skyddar nämligen hårt bilindustrijobben och GM vill sannolikt göra nedskärningar där om de ska gå in med mer ägande. Peugeot familjen har kommit till den slutsatsen att de är villiga att göra stora förändringar i ledarskapet för företaget. GM har dessutom egna problem med bland annat Opel.

Ekonomianalytiker säger att om Peugeots ekonomiska situation fortsätter som idag så är det inte säkert att de överlever 2013.

Vi får se vad som händer allt eftersom året går, sett på erfarenheterna med Saab så kan man säga att en biltillverkare läggs inte ner hur lätt som helst, men vänds inte det ekonomiska flödet så väntar det oundvikliga till slut ändå.

Källa: Reuters

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.