Denna gång är det inte jag  utan min gode vän Björn Sennbrink som testat Mercedez GLA 220 CDI. Björn är extra förtjust i SUV:ar och detta är förvisso en bil som knapp kvalar in i den klassen, Björn själv har funderingar på hurvida den ska klassas som SUV eller inte. Mercedes GLA kan fås med fyrhjulsdrift och “Hill Descent Control” som hjälper dig att köra nedför extra branta backar, hur många gör det med denna bil i verkligheten?

mercedes-gla

Mercedes GLA är mera design än riktig SUV, men troligen en riktigt bra bil för dig som vill ha hög komfort och ändå under vintertid komma fram till ditt hus som ligger en aning avsides från huvudvägen. Ja, då börjar denna bil stiga i intresse. Rymlig i baksätet är bilen också enligt Björn som även drar starka designlikheter gentemot Volvo CC40. Att denna bil med fyrhjulsdrift kostar på en hel del är nog ingen förvånad över, men 17″ aluminiumfälgar är standard i alla fall, och en hel del till förstås. Men du, en sådan här bil köper man inte med sänkt fjädring, det blir ju helt fel.

Björn konstaterar också i sin test av Mercedes GLA att någon riktig SUV känsla inte infinner sig, men nu tycker jag att du ska gå vidare och läsa hela artikeln på SUVtest istället!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.