Nu har jag provkört Ford Focus Ecoboost ordentligt. Denna bils största värden är komfort, lågt pris och bra nybilsgaranti på 5 år. Bilen är riktigt tyst från vägbuller, speciellt för denna prisklass. Förarplatsen är bekväm och det finns stöd för armarna. Motorn i provkörningsbilen var en Ecoboost på 125hk. Det är inget direkt drag i bilen, men den går istället väldigt mjukt och fint. För vardagsbruk är denna bil mycket bra, speciellt om man har kombiversionen för då finns det riktigt bra med lastutrymme.

Ford Focus sida

Ford Focus kan fås med många moderna tillbehör, Ford har en attraktiv prissättning för alla tillval till Focus. Titaniumpaketet innehåller automatisk klimatanläggning samt ger lägre priser för andra påbyggnadspaket. Vill man bygga på sin Ford Focus så finns det nästan hur mycket som helst, här ger jag lite tips på dessa:
Priserna avser en Ford Focus med grundnivå: Titanium

Parkeringsassistans: 4900kr

Eller Easy Driver paket 6200kr, innehåller ovanstående samt Active City Stop

Vad jag också rekommenderar är barnsäkerhetspaketet för 1000kr. Detta har barnsäkerhetslås samt bältespåminnare bak, fast detta borde egentligen vara standard tycker jag.

Det man bör vara medveten om är att Auto Stop funktionen (Active City Stop) i Ford Focus inte är aktiv i hastigheter över 30km/h, det finns andra bilar där detta system arbetar i exempelvis upp till 50km/h vilket givetvis är ännu bättre.

Ford Focus ger dig alltså mycket med komfort och prisvärda bekvämligheter. Oavsett vilken utrustningsnivå du väljer så kanske Ford Focus ger dig mest komfort för pengarna just nu.

Fakta om Ford Focus finns här: Halvkombi, Kombi

Läs också om den uppdaterade Ford Focus 2015 som nu är testad.

focus_front

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.