bilbudgetAtt äga bil är ofta förknippat med höga kostnader. Det är inte alltid lätt att veta vad bilen verkligen kostar. Speciellt inför ett nytt bilköp så kan det vara bra att ha koll på bilekonomin. Man bör även jämföra olika bilars ekonomi för att få en översikt om den bil man tänkt köpa verkligen är det bästa valet. Kanske visar det sig att bilen blir för dyr att äga när man tittar på helhetskostnaden? Har du flera olika bilar som du kan tänka dig köpa så kan bilens ekonomi vara det som avgör vilken bil du ska välja.

Bilbudget
För att få en översikt av bilens alla kostnader behöver du skapa en bilbudget. Kostnad för den bil du eventuellt äger idag samt om du planerar att byta bil så är det bra att få en översikt av kostnaden för den tilltänkta nya bilen. Har du en bil idag så är det dessutom ett bra riktmärke för jämförelse. Tycker du din bilbudget idag är hanterbar så vet du att denna kostnad är okej, kanske har du till och med marginal för ett dyrare bilägande? Tycker du att bilen du äger idag kostar för mycket så kan du använda din bil i bilbudgeten för att jämför bilens alla kostnader så att den nya bilen inte blir dyrare att äga.

Budgetverktyg
Att sätta upp en bilbudget tar tid, speciellt om det ska göras för flera bilar för en jämförelse. För detta ändamål finns ett hjälpmedel, som dessutom är gratis. Det finns en hemsida som heter: www.bilbudget.se som hjälper dig att få en översikt av bilens kostnad. Du kan dessutom ange uppgifter för flera bilar som då direkt kan jämföras med varandra. Du anger bränslepriser, bränsleförbrukning, billån, skatt, försäkring för att sen kunna se resultatet på ett lätt överskådligt sätt. Resultatet presenteras som månadskostnad. Bilbudget.se är en bra och enkel sida som jag rekommenderar för den som vill få bättre koll över bilens hela ekonomi, samt säkerställa att du inte köper en för dyr bil.

bilbudget2

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.