Bra begagnad mellanstor SUV

Jag träffade nyligen en person som letade efter en nyare begagnad SUV. Just en SUV där man sitter högre upp var villkoret, och inte för liten. Renault Kadjar var en bil som nämndes som exempel.

Utgångsläget: Kadjar

Så jag började fundera lite på alternativen och svaret från min sida är

Först Nissan Qashqai, som är det självklara alternativet till Kadjar eftersom det är systermodellen. Fördelen Renualt har där är att jag litar lite mer på Renault som rostskydd och några andra delar vilket jag inte vet hur Nissanversionen är men då dessa två bilar är koncernsyskon så är det ju väldigt lika förstås, och då kanske Nissans varumärke och instrumentering är mer attraktiv i Sverige.

Test Nissan Qashqai 2014

Kia Sportage var ett alternativ, speciellt om den har runt 5 av den 7 åriga garantin kvar. Renault Kadjar är ett helt okej val och frågan är framför allt alternativ till denna för jämförelse. Toyota RAV4 och Subaru XV är några alternativ att beakta. Dessa två varumärken tillsammans med Lexus är de jag har mest förtroende för avseende kvalité. Lexus är en prisklass högre upp. Ford Kuga är en bil jag hellre åker i än Renault Kadjar men kvalitetsförtroende är kanske lite lägre där, tyvärr för Kugan är en riktigt nice bil. BMW X2 gillar jag helskarpt och slår en Kadjar men även där är prislappen inte i samma klass.

Men BMW 2-serie active tourer ska man inte missa. VIsst, det är inte en SUV men man sitter något högre och mer upprätt som i en SUV och bilen är riktigt praktisk som familjebil. Köper man den inte fyrhjulsdriven så är den framhjulsdriven vilket också passar den modellen bra. BMW 2-serie Active Tourer är inte heller en jättedyr BMW modell.

Så Renault Kadjar är en bra bil, inte så vanlig på de svenska vägarna dock. Alternativen jag föreslår summerat är, Nissan Qashqai, Toyota RAV4, Subaru XV och BMW 2-serie Active Tourer.

Fyrhjulsdriven SUV

Vi har testat några av dessa under åren, nedan är några versioner vi testat som nu börjar bli intressanta som nyare begagnade bilar att köpa:

Ford Kuga, 2017
BMW 2-serie Active Tourer 2016
Toyota RAV4 2016
Subaru XV 2018
Kia Sportage

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.