Test av Ford Kuga Vignale TDI 180 hk – 2017

Ford Kuga är en fyrhjulsdriven SUV i den attraktiva mellanstorleksklassen. Du får en bil som är lagom stor och som kostar lite mindre än de största bilarna. Bilstorleken som Ford Kuga tillhör är en bra kompromiss mellan nyttjande och ekonomi. Nya Ford Kuga är en mycket lyckad och attraktiv bil som helt klart ger konkurrenterna en tuff uppgift att slå. Ford Kuga är just nu en av de bästa SUVarna i denna storleksklass, har du inte provkört den så gör det!

Ford Kuga 2017 (3)k

Testbilen: Ford Kuga, TDI (Diesel) 180 hk, fyrhjulsdriven, utrustningsnivå: Vignale. (Informativt: Vignale paketet innehåller även vissa tjänster för att göra ditt bilägande bekvämare, fråga din Ford handlare för mer information)

Att köra

Ford Kuga är fantastisk att köra, speciellt för att vara en SUV med högre markfri gång. Väghållningen är fantastiskt bra och stabil samtidigt som bilen har en lagom bibehållen komfort. Nya Ford Kuga går riktigt fint genom kurvorna likaså över farthinder och andra ojämnheter i vägen. Fords ingenjörer har lyckats mycket bra med avstämningen av bilens chassisättning utan att nyttja de dyrare och ställbara fjädringsalternativen.

Stadskörning: Ford Kuga passar bra i stan och speciellt med automatväxel. Den 6växlade powershiftlådan gör ett bra jobb. Kuga känns pigg från stillastående likaså i högre farter. Du har en bra framförhållning ut över trafiken och en tyst kupé kör stadskörning till en njutning.

Landsväg: Ford Kuga med powershift automat och 180 hk dieselmotor går fint på landsvägen. Omkörningar fungerar bra och bilen känns som gjord att köra långt och länge med.

Motorväg: På motorvägen gör sig Kuga också bra och motorn har okej respons samt att det inte blir allt för bullrigt i kupén.

Ford Kuga 2017 (6)k

Komfort

Det är lätt och smidigt att stiga i och ut ur nya Ford Kuga vilket är just en av egenskaperna som bilköparna vill ha hos denna biltyp. I förarplatsen sitter man bra. Benutrymmet i baksätet är hyfsat okej men sätena är dock placerade något lågt vilket gör att benen trycks upp en aning. Nya Ford Kuga upplev som bullerfri i kupén och är bättre än genomsnittsbilen på denna punkt.

Praktiska egenskaper

Kuga har ett bra lastutrymme, bra med mugghållare och plats för småförvaring. Hållare för solglasögon finns också. Armstöd på båda sidor om förarplatsen. Ja, Ford Kuga har bra med praktiska egenskaper.

Ford Kuga 2017 (5)k

Instrumentering

Instrumenteringen känns modern som brukligt hos Fords bilar. Den nya pekskärmen SYNC3 har numera bra respons vilket var ett problem hos den förra generationens pekskärmar. Dock så tycker jag användarinterfacet var bättre i den förra generationen. Pekskärmarnas intåg har skapat mycket med möjligheter för tillverkarna samtidigt som det tillkommit nya utmaningar att anpassa så teknik och bilkörning kan fungera bra ihop. Genomgående fungerar instrumenteringen ändå helt okej. Ett plus för att man äntligen kan få hastighetsvisning med siffror i förarpanelen, här har Ford legat efter länge. Sonystereon har ett bra ljud som är bättre än genomsnittet.

Ford Kuga 2017 speed instrumentpanel k

Design

Både den yttre och inre designen känns modern och fräsch. Ford hänger med i designtrenderna och det är trevligt att sätta sig i Ford Kuga. Interiört har det blivit lite mindre belysning i knappar och paneler. Fords tidigare bilar har haft en viss julgranskänsla vid kvällskörning vilket faktiskt har upplevts som en mysig känsla och är något som vi saknar. Det är visserligen mer belysta inslag än hos genomsnittsbilen men det var trots allt bättre ljusstämning i Fords bilar förr, fast det är ju en smaksak förstås.

Summering

Nya Ford Kuga TDI 180 Vignale är praktisk, komfortabel och har en fantastisk körkänsla. Bra gjort Ford, bilköp rekommenderas!

Ford Kuga 2017 (2)k

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.