Det finns idag inte så många unika bilar som säljs nya. De flesta följer samma designspråk och ser ut som alla andra. Detta tilltalar de flesta av oss då det ger en samhörighetskänsla, flock-beteendet. Att satsa på en unik bil är därmed en högre risk för en biltillverkare. Men om man lyckas så är man å andra sidan ensam om bildesignen och kan ta marknadsandelar, mindre konkurrens helt enkelt. Men lyckas man inte tilltala bilköparna så står fiaskot nära runt hörnet.
Fiat 500 cult

Fiat 500 är en av bilmodellerna som gör vardagen trevligare båda för ägarna och alla som ser bilarna på gatan. Denna bil kombinerar retrodesign och modern design på ett väldigt lyckat sätt. Att bilen dessutom kan köpas med en två-cylindrig motor (med turbo) gör det hela extra kul för den som gillar den gamla klassiska Fiat 500 modellen.

Fiat firar att så många gillar deras nya Fiat 500 genom att släppa en version kallad för “Cult”. Standard för Fiat 500 Cult är bland annat: läderklädsel, glastak, 16″ aluminiumfälgar, 7″ färgskärm för media, parkeringssensorer bak, telefonhandsfree och klimatanläggning. Priset hamnar på ca: 140 000 – 160 000 kronor beroende på eventuella tillval, fast bilen är ju så pass välutrustad som standard så det behövs knappt något mer. Möjligen om du vill ha någon speciell lack eller GPS inbyggt.

Fiat 500 cult 2

Fiat har lagt väldigt mycket på design, inte bara utvändigt utan också på insidan. Fiat 500 har en väldigt trevlig och snygg inredning, det är nästan så många andra biltillverkare borde titta på Fiats inredning för att sedan skämmas för deras egna tafatta stillösa inredningar.

Fiat 500 cult 3

Det man bör tänka på om man ska köpa en Fiat 500 är serviceintervall med kamremsbyte, kanske är denna bil bäst att privatleasa på max 3 år istället. Läs mer om detta samt när vi provkörde en Fiat 500 som hastigast.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.