Idag lämnade jag in bilen för att byta till sommardäck. Det gick inte direkt som jag tänkt. Först när jag kom så kunde inte verkstaden hitta min bokning, men de bytte ändå däck på löpande band så de tog min bil ändå. 10 minuter senare ringde en mekaniker och undrade var jag var, jag är hos er för däckbytet svarade jag lite fundersamt. Ganska snabbt så kom vi fram till att jag var inbokad till en verkstad på andra sidan stan, fast jag bett att bli kopplad till den verkstad jag normalt anlitar. Båda ingår i samma kedja och de har gemensam telefonväxel.

Hur som helst så fortsatte jag att vänta och efter 1 timme så blippade det i mobiltelefonen, bilen kunde hämtas. Jag gick till service disken och fick veta att de inte kunnat få av mina däck. “Låsbulten är sliten sa de, det kan bli så efter ett tag”, “Men, den är ju nästan ny” svarade jag, “Den är bara använd en gång”. Anledningen till att den är ny är nämligen att de slarvade bort låsbulten vid ett tidigare däckbyte och beställde en ny då. “Jo, det var så att bultarna satt väldigt hårt också” kompletterade verkstadsmannen med. “Ja, det blir nog ert problem då det var ni som satte dit bultarna senast” säger jag. “Jo, vi beställer en ny låsbult och kontaktar dig” svarade verkstadsmannen mycket artigt. Så är läget nu, sen får vi se när jag får på sommardäcken.

Det känns som att jag får signaler “Dags att byta bil!!”. På fredag så kommer jag provköra en Renault Megane Sport Tourer några dagar, den säljs till bra pris. Kanske dags att slå till?

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

En kommentar

  1. Daniel

    Det där lät riktigt jobbigt. Hoppas att låsbulten dyker upp snart så att sommardäcken kommer på plats. Det kanske är enklare att bara byta bil istället med nya däck redan klara och med ny fräsch design.

    Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.