Så här såg bil bytes trenden ut i Mars i år, de tio bäst säljande bilarna var då:

   1 VOLVO V70II
   2 VW PASSAT
   3 VOLVO S/V60
   4 VOLVO V40N
   5 VW GOLF
   6 VOLVO XC60
   7 KIA CEE’D
   8 AUDI A4
   9 RENAULT MEGANE
  10 FORD FOCUS

Det såldes 21% färre bilar än förra året, en viss del kan bero på att Staten ändrade i miljöbilsreglerna vid årsskiftet och en del passade på att köpa innan dess. Men jag tror att det inte är så enkelt utan att det är en lågkonjuktur i bilbranschen även i Sverige. Vi får se hur siffrorna ser ut mot årets slut.

Avseende personbilar så säljs det fortfarande fler dieselbilar än bensinbilar. 63% av bilköparna bytte till dieselbil i mars, förra året var det 66%. Sedan januari har 64% valt att byta bil till en dieselbil, samma period förra året var det 68%. Dieselbils trenden har sjunkit något hittills i år, kanske beroende på att flera snåla turbobensinmotorer börjat komma på marknaden. Hybridbilsmarknaden erbjuder också allt fler modeller.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.