Nu är testperioden av Ford B-max över och det är dags för slutsummering. Mitt omdöme blir att Ford B-max är en riktigt bra stadsbil, det är även en bra och billig familjebil om lastutrymmet räcker till.

ford_b_max

Ford B-max starka sidor är att den är liten till storleken men ändå rymlig inuti. Receptet för denna framgång är att den är lite högre än de flesta bilar i storleksklassen. Man sitter bra både fram och bak. Skjutdörrarna är unikt för en bil i denna storleksklass och dessa dörrar är speciellt användbara när man har barn och står parkerad i trånga utrymmen. Det är mycket lättare att få in och ut barnen. När man ska hjälpa till och spänna fast ett barn i baksätet så slipper man bli klämd i dörröppningen när man lutar sig in i bilen, jättebra! Det enda att tänka på är om utrymmet bak räcker till om man ska ha med en barnvagn.

Även om du inte har barn i bilen så är Ford B-max fortfarande en bra bil. Du sitter högre i bilen och det är lite SUV känsla faktiskt. Ford B-max med Ecoboost motor går speciellt bra i stadstrafik. På motorväg är dock motorns resurser något begränsad.

Detta är bara ett utdrag från hela sluttestet jag publicerat på nybilssajten Facit.com. Vill du läsa hela testet som omfattar packning, stereo, ekonomi, tillbehör och mycket mer? Ja, då trycker du här för att komma direkt till artikeln där allt viktigt värt att veta om Ford B-max står. Välkommen! (Öppnas i nytt fönster)

Har du missat tidigare delar av Ford B-max testet?
Tryck hör för del 1, första intrycket
Tryck här för del 2, B-max som familjebil

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.