Test av Nissan Navara Tekna

Nissan Navara är en gigantiskt stor bil. Kupén är en generös bil med ett baksäte som inte behöver skämmas för sig. Navara har dessutom har ett stort flak! Detta gör bilen både rymlig och praktisk samtidigt som den tar sig gigantiska mått jämfört med en vanlig bil. I en Nissa Navara sitter du också högt och bilen känns mycket trygg att åka i.

Nissan Navara 2017 (1)_e

Testbilen: Nissan Navara, diesel, fyrhjulsdrift, utrustningsnivå: Tekna. Motor: 2,3 liter och 190 hästkrafter.

Att köra:

Du sitter högt i Navara och du har mycket god utsikt ut över framförvarande trafik. Nissan Navara är en stor och tung bil vilket också känns när bilen körs. Det är mycket vikt att bromsa upp vilket kräver att man håller gott avstånd till framförvarande bilar, speciellt när det är halt ute. Det är ett starkt grunddrag i bilen och motorn tillsammans med automatlådan känns pigg direkt från start. Automatlådan växlar bra och i det stora hela är detta en trevlig bil att köra i de flesta situationer även om det är raka motsatsen till sportbilskänsla.

Stadstrafik: I storstan åker du med fantastisk framförhållning och god sikt men där tar sen alla fördelarna hos Nissan Navara slut. Så fort det blir trångt på gatan är Navara hopplöst klumpig och ofta hamnar du i situationer där du måste backa ut från små gator där andra bilar kan vända runt. Parkering i storstan ska vi inte ens prata om för med en Nissan Navara så missar du många parkeringsplatser som blir för trånga.

Landsväg: På landsvägen glider du fint och komfortabelt fram i Nissan Navara. Omkörning går dock riktigt segt och måste planeras med mycket god sikt och marginal.

Motorväg: Även på motorvägen åker man bra och komfortabelt i Nissan Navara. Det finns inte mycket med kraft kvar i högre hastigheter men på tvåfiliga vägar spelar det inte så stor roll. Navara är en härlig bil att glida fram i på motorvägen.

Komfort:

Nissan Navara är riktigt komfortabel att köra och sitta i. Både förare och passagerare är nöjda och åker bra i Nissan Navara. Bullernivån inne i bilen känns genomsnittlig och det finns bilar som både är tystare och bullrigare att åka i. Stereon är helt okej och är i dagens genomsnittliga ljudklass men är dock inte i samma klass som kan köpas till de dyrare premiummärkena.

Nissan Navara 2017 (4) (2)e

Praktiskt användande:

Nissan Navaras största styrka är givetvis praktiskt användande, det ju hela poängen med en pickup. Du lastar lätt men har du inte tak över flaket så gäller det att inte lägga saker på flaket som kan flyga ut när bilen körs. Utan tak över flaket blir det lätt så att man packar i baksätet istället vilket inte är något problem så länge ingen ska sitta där. Instrumentering och knappar är lättanvända och Navara erbjuder ägaren en riktigt bra upplevelse då bilen är både praktisk och lättanvänd. Det finns två rymliga mugghållare och bra med förvaringsplats för mobiltelefon och andra mindre saker.

Något du bör köpa till Nissan Navara är Around View Monitor (Ingår i Tekna paketet) där du får upp hela omgivningen på bilens pekskärm. Denna funktion fungerar riktigt bra och underlättar parkering av denna stora bil, rekommenderas!

Summering:

Nissan Navara blev snabbt vår favoritbil då den är rymlig och praktisk samt känns säker att färdas i. Så länge du har manöverutrymme på gatan och behov av att ofta köra om andra bilar så kommer du vara riktigt nöjd med denna bil!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.