Test av Mercedes C63s Cupé – Muskulös körglädje i första klass!

Mercedes C63s är en bil som inte lämnar mig oberörd, inte heller speciellt många andra som ser den. Här pratar vi snygg design, komfort, ny teknik och inte minst prestanda! Med 510 hästkrafter på bakhjulen så är det ett rejält drag i denna bil! När du väl blivit vän med din Mercedes C63s så kommer du inse “Oj, vilken cool bil detta är!”.

Mercedes c53s Cupe 2016 (5)

 

Testbil: Mercedes C63s Cupé AMG, 510 hästkrafter, V8 bensinmotor, bakhjulsdrift. 0-100 km/h 3,9 sekunder.

Köregenskaper Mercedes C63s

Som ägare till en Mercedes C63s så måste du lära dig bilens egenskaper. För med all denna kraft i en bil så beter den sig inte som alla andra bilar. Här finns risk att du får kast på bilens bakdel och hamnar i vägräcket eller kanske ännu värre, i en annan bil. Lite fukt på vägen och Mercedes C63s blir betydligt känsligare vid kraftig acceleration och baken blir ostabil. Nu finns det antisladdsystem som hjälper till och räddar många situationer för ägaren av denna bil, men pressas bilen för mycket så hjälper inte ens detta när däcken är breda, lite slitna och vägen blöt. Det gäller alltså att lära sig egenskaperna för Mercedes C63s Cupé, men det är ju det ägaren till denna bil slutligen vill förstås. Var bara försiktig i början är mitt råd!

Mercedes C63s är en muskulös bil som har en mullrande V8 motor. I comfortläge mullrar motorn mysigt och i sportläge så ryter och frustar Mercedes C63s Cupé rejält beroende på hur bilen körs. Racingläge ger bland annat ett mer tillåtande antisladdsystem varför detta driftläge inte rekommenderas på vanlig väg från min sida, bilen riskerar att snurra runt okontrollerat om du gasar lite för hårt samtidigt som du svänger med ratten. När, eller rättare sagt om du får ner all kraft i asfalten så levererar denna bil riktigt bra och du känner att du är kungen på vägen.

Landsväg: På landsvägen så kommer Mercedes C63s Cupé till sin största rätt! Bilen far fram härligt på vägen. Jag har aldrigt kört en bil som har bättre egenskaper vid omkörning än Mercedes C63s. Vid vått väglag så bör man dock tänka på att hålla tillbaka accelerationen lite för att undvika sladdrisk, det finns garanterat gott om kraft ändå. Omkörning på torr väg sker tryggt och extremt snabbt.

Motorväg: Så klart Mercedes C63s går bra på motorvägen, vem kan tro något annat? Denna motor levererar bra kraft och drag i hastigheter långt över vad de svenska motorvägarna tillåter.

Stadskörning: Inga problem att köra i stan med en Mercedes C63s Cupé. Men vid trång fickparkering så kan den starka motorn krångla till det hela. Bilen vill gärna rycka till lite i låga hastigheter vilket försvårar parkering en del i trånga utrymmen.

Mercedes c53s Cupe 2016 (10)

Komfort

Framstolarna i denna bil är från Recaro. Dessa stolar är av sporttyp men är ändå otroligt sköna att sitta i. Baksätet rymmer två personer som också sitter bra men det är lågt i takhöjd. Det öppningsbara glastaket ger ett lyft till Mercedes C63s Cupé, mer ljus till passagerarna bak vilket uppskattas. I många fall så ger annars inte glastak något speciellt lyft för framsätespassagerarna fast detta gäller inte Mercedes C63s Cupé som blir ännu härligare med glastaket, även när det öppnas upp. Bullernivån i bilen är låg vid stadskörning men breda däck och låg profil gör att bilen får in en del vägbuller vid körning i högre hastigheter och speciellt på grov asfalt.

Design

Mercedes C63s Cupé har en riktigt lyckad design utvändigt och interiören är också snygg. I detta fall är bilen påkostad över 150 000 kronor extra vilket du exempelvis får gula lädersömmar och kolfiberpaneler samt lite annat för. Interiören är smakfullt samansatt även om den är lite diskret. Det blir de små detaljerna likt sömmarna i läderklädseln som ger den rätta känslan och trivseln till denna bil.

Teknik och instrumentering

En riktigt bra premiumfunktion är att en arm automatiskt för fram bilbältet när du trycker på bilens startknapp. Alla som haft en cupébil vet att bältet sitter långt bak och ofta är svårt att nå. Mercedes löser detta genom att bältet förs fram med en arm som sedan dras tillbaka när du fäster bältet, då spänns även bältet åt lite extra per automatik. En sådan här funktion är absolut inte nödvändig att ha men är det som skiljer premiumbilar från standardbilar. Välj stereon från Burmester och du får ett jättebra ljud i bilen. Mediasystemet är snyggt men är inte riktigt så användarvänligt som jag skulle vilja önska. Förarinstrumenteringen är föredömligt bra och har även denna snygg grafik. Head-up displayen är riktigt bra och snygg den med fast vid användande av polariodglasögon så ser du den knappt. För dig som vill ha digital hastighetsvisning med siffror så kan du få det både i förarintrumenteringen och i head-up displayen.

Mercedes c53s Cupe 2016 (8)

Summering av Mercedes C63s Cupé

Fantastisk körkänsla, fantastisk prestanda och en fantastisk bil!

Styrkor och svagheter

Styrkor

  • Körglädje
  • Omkörningar
  • Design
  • Komfort

Svagheter

  • Bränsleförbrukningen
  • Bilen kostar en slant att köpa

Prisbild:

Mercedes C63s Cupé är inte en billig bil men den är också en bil utöver det vanliga. Du får en bil som är långt mer än vad de flesta bilar är, även så kallade prestandabilar på “fjuttiga” 300 hästkrafter. Så ja, du får en hel del för pengarna faktiskt sen är det upp till var och en att avgöra hur mycket pengar som är värt att spendera på en bil.

Utgångspriset är 859 000 kronor, lägg till 153 000 för Edition 1 paket. Ja du kan spendera en hel del pengar på denna bil om du vill.

 

 

 

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.