Idag kunde jag se hur jäkligt de som satsat på att testa och köpa elbilar samt plugin-hybrider har det. De må vara få men andra bilägare hjälper minsann inte till för att de ska blir fler.

I Kista Centrum så var elbilsplatserna med laddare blockerade med bilar som inte går på el. När vi kom dit så fanns det dessutom flertalet andra p-platser lediga, trots detta så parkerade bilisterna alltså på p-platserna för elbilar. För att slippa gå 30 meter extra. Ja, så lär det nog fortsätta om det inte innebär att man riskerar att få böter i alla fall, som när man står utan tillstånd på parkering för rörelsehindrade.

Detta beteende att blockera laddplatserna har jag hört talas om tidigare och nu sett även själv i praktiken. Laddplatserna för elbilar är dessutom få. Nej detta inbjuder inte till att få folka att test och köpa el-bil minsann. Att byta bil till elbil känns just idag väldigt långt borta efter detta, även om priserna skulle vara billigare en vanliga bilar faktiskt.

En sak jag noterade var att ena elstolpen lyste rött. Betyder detta att elladdningen är ur funktion eller att elen kommer från Polska kolkraftverk 😉

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.