Just nu provkör jag nya Nissan Qashqai. Föregångaren är en klassiker som i princip skapade segmentet “crossovers”. Nya versionen har fått lite designändringar, ny teknik med mera.

Test Nissan Qashqai 2014

Straxt efter jag lånat bilen kom dock snöfallet över Stockholm. När jag skulle spola rutorna så hände ingenting. Munstyckena visade sig vara gömda under motorhuven i överkanten. Därmed måste man även gräva ut snön från detta område för att de ska fungera. Detta kommer man inte åt med borste, skrapa funkar väl sådär gissar jag, händer med vantar funkar nog bäst. Snöfallet som var helt oväntat medföljde givetvis att jag saknade “snökittet” i bilen, fast vantarna låg kvar i min jackficka, vilken tur. När jag väl lärt mig detta så ger Nissan Qashqai ett bra första intryck. Jag sitter riktigt bra i bilen. Instrumenteringen är lätt att komma överens med och ger ett bra intryck.

Läs hela testet här

Byta bil bloggen Qashqai

Utgrävning för spolarmunstycken

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.