Letar du sportig familjebil? Dags att byta bil till hösten när Subaru Levorg kommer!

Subaru Levorg är bilen som Subaru vill konkurrera med mot Sverigefavoriten Volvo V60. Levorg ville japanerna först behålla för sig själva, Subaru Nordic fick pressa dem till att tillåta försäljning till Norden. I Japan har bilen redan blivit en storsäljare.

Subaru Levorg 2016

Det är inget dåligt mål av Subaru och det gäller att leverera ordentligt på många punkter om Subaru Levorg ska stå upp emot Sverigefavoriten. Subaru har dock gjort sin hemläxa väl, det har redan visat sig i den test av Subaru Outback som gjorts av bytabil.net. Levorg är dessutom ännu mer utvecklad och har ännu större fokus på körglädje. Komfort och bra körkänsla enligt Europastandard är något Subaru numera redan kan, deras steglösa växellåda har dessutom programmerats för att vi Européer ska gilla körstilen och vid 30% gaspådrag övergår den till stegbaserad växling.

Prestandan i 1.6 litersmotorn ligger på 170 hk, 250 Nm, 0-100 km/h: 8,9 sekunder. Subaru lovar högt fokus på sportkänsla både för styrning och förarstolen som är från Recaro, samtidigt som Levorg är en praktisk kombi.

Subaru Levorg lanseras i Sverige i Oktober och priset börjar från 269 900 kronor.

Subaru Levorg interior 2016

En annan nyhet är att Subaru Levorg har fått panikbromsljus som aktiverar nödbelysningen automatiskt vid kraftig inbromsning. Detta för att uppmärksamma eventuella bakomvarande fordon. Denna funktion har förvisso Volvo haft i hur många år som helst men bättre sent än aldrig och Subaru visar att de vill och kan vara med och konkurrera mot storsäljarna.

Trots allt så finns det inte så många körglada familjebilar med extra fokus på sportbilskänsla och Subaru Levorg kommer därmed att ha sin plats i gänget när den kommer i höst.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.