Renault Classic: 2013 års version av mediasystemet är det nästa senaste mediasystemet till Renault Megane. Systemet med Navigator såldes tillsammans med ljudsystem från Bose. Mediaskärmen är lite större för att kunna visa GPS vägledning med karta. I övrigt så bjuder detta mediasystem inte på några speciella snygga designupplevelser. Funktionerna finns där och visas på enklast möjliga sätt. Allt styrs med fysiska kontroller, ingen pekskärm. Navigationsrösterna i systemet är mycket bra och tydliga, navigationssystemet levereras av TomTom där du också registrerar dig och enkelt och hyfsat billig skaffar de senaste kartorna och fartkameravarnarna. SD-kort används för lagring av data samt mellan bil och dator för uppdatering. Det finns även vissa begränsade LIVE funktioner.

wpid-wp-1438187565109.jpeg

Att ställa in radio är inte svårt även om nyare system med pekskärmar ofta hanterar det smidigare. Lättast programmerar man radioval genom att lagra dessa på någon av de 6 fysiska knapparna som finns. CD och USB ingång finns och systemet klarar att streama både musik och telefonsamtal. Att svara i telefonen går utmärkt medans det är betydligt krångligare att ringa från rattkontrollerna, men det går faktiskt om du ringer någon från din kontaktbok.

wpid-wp-1438187549331.jpeg

Boseljudet är bättre än genomsnittet, konstigt vore annars. De kompakta högtalarelementen är dock lite begränsade jämfört mot andra exlusiva ljudsystem, men ljudet är ändå onekligen mycket bra. Det finns bara bas och diskankontroller för den som letar ljupt i menyn men Bose har alltid haft bra koll på sina grejer och ljudet är bra inställt redan från grunden, basen ökas enbart i sysfte att just få mer dunka dunka, vill man inte ha det så är det neutrala 0-läget optimalt inställt.

wpid-wp-1438187584160.jpegNya Renault Megane kommer att lanseras till hösten och då är detta upplägg av mediasystem historia. Men det finns faktiskt en fördel med detta system jämte de flesta nya med pekskärm. Det är att Navigationsdisplayen är längre fram upp på instrumentbrädan vilket gör att blicken inte behövs tas bort från vägen lika mycket. Här finns mer att läsa om Renault Megane 2013.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.