Nu har jag provkört Renault Megane Sport Tourer under några dagar. Bilen är en mellanklass kombi som just nu kampanjas till ett mycket bra pris. Du får den välutrustad redan från ca: 158.000kr (150.000kr för icke kombiversionen), i detta pris ingår bland annat automatisk klimatanläggning.

Renault Megan Sport Tourer 2013

Bilmodellen i denna generation kom 2008 och har sedan dess genomgått en större förändring avseende designen. Kombiversionen ger dig en väldigt rymlig bil för pengarna. Kanske ett av de bästa ekonomiska köpen just nu i denna storleksklass? Du får dessutom 5 års nybilsgaranti vilket ger en bra trygghet avseende eventuella fel. Då bilmodellen nu funnit ett tag så har också barnsjukdomar hunnit bli åtgärdade. Att bilmodellen nu har några år på nacken märks framför allt genom att knappar och reglage inte är i samma nivå som de senaste generationerna av bilar som säljs idag.

Testbilen jag körde hade den större lite dyrare 1,6l dieseln som har kamkedja. Med ett vridmoment på hela 320Nm så är det ett fantastiskt grunddrag i bilen. Det går jättebra i hastigheter upp till ca: 70 km/h. Vägbullret i Renault Megane är något högt. För mig fungerade förarplatsen bra vid kortare vardagliga körningar, men under längre körning så blev det märkbart i ben och rygg. Det finns bra stöd för armarna på vänster och höger sida. Utrymmena i bilen är bra. Tre vuxna sitter något tight i baksätet, men det fungerar ändå bra. Lastutrymmet är också bra.

Rostskyddet är föredömligt, här är Renault i absoluta världstoppen! Krocksäkerheten är bra, fem stjärnor i EuroNCAP. Renault Megane är en bil som ger dig väldigt mycket för pengarna just nu!

Detta är ett sammandrag från hela min testrapport som finns publicerad på Facit, vill du veta mer om serviceintervaller, flera bilder och mycket mer.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.