Renault Megane Classic tema fortsätter:

Rattkontrollen till Renault Megane 2013 (samt flertalet andra Renaultmodeller som säljs idag, Clio, Captur med flera.) är lite speciell. Renault har valt att inte sätta styrningen till stereon och telefonen på ratten, utan istället styrs detta av en “pinne” som är placerad straxt bakom ratten. Detta är något som ofta kritiseras av de som inte är Renault ägare, så här kan det låta”Renault hittar på en massa egna konstiga saker, ta kontrollen av stereon som exempel…”. Visst kan detta kännas lite ovant ibörjan, men när man väl använt detta system ett tag så inser man att detta är ett väldigt smidigt styrsystem till stereon i Renault Megane.

wpid-wp-1438187405676.jpeg

Jag personligen vill gå så långt som att detta är det bästa styrsystem till stereon jag testat hittills. Det är lätt att öka och sänka ljudet, samt slå av det helt. Det är också enkelt att svara i telefonen. Fördelen med att kontrollen inte sitter på ratten är att den alltid sitter på samma plats, du som velat sänka ljudet eller svara i telefonen samtidigt som du svänger bilen vet att rattknapparna helt plötsligt inte riktigt är åtkomliga. På baksidan av kontrollen finns ett hjul som man kan använda till att byta låt eller radiostation. Telefonstyrningen å andra sidan fungerar men inte speciellt smidigt, att svara görs med ett enkelt knapptryck men att ringa och leta i telefonboken genom denna kontroll är inte smidigt.

wpid-wp-1438187506527.jpeg

Funktioner:

  • Höja och sänka ljudet samt “Mute” knapp placerad mellan dessa två.
  • Svara och lägg på telefon
  • Byta ljudkälla
  • Byta låt eller radiokanal via hjul på baksidan

Denna rattkontroll får gärna vara kvar i framtiden i Megane tycker jag, men kombineras då med en större pekskärm för mer avancerad styrning av funktioner.

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.