Hur fungerar farthållaren till Renault Megane 2013?

Tema Renault Megane “Classic”. Inför höstens lansering av nya Renault Megane kör vi ett slutryck av funktionerna med dagens utgående Megane. Classic-versionerna brukar ha fördelen att de är genomarbetade bilar utan barnsjukdomar, och den Renault Megane vi har av årsmodell 2013 har också varit felfri hittills.

Så hur fungerar farthållaren då? Jo, så här: Det finns två funktioner, farthållare och fartbegränsare. Farthållaren är den vanligaste funktionen att använda, denna hjälper dig att hålla jämn fart och du behöver inte foten på gaspedalen. Detta kan vara bekvämt vid långkörning då man kan vila benet i lite annan riktning än när foten är på gaspedalen hela tiden, var dock alltid redo att bromsa. Fartbegränsaren hindrar dig att överstiga vald hastighet. Renault Megane 2013 har inte någon adaptiv farthållare som anpassar avståndet till framförvarande fordon. Personligen använder jag farthållaren väldigt lite och aldrig fartbegränsaren, kan någon komma på någon vettig anledning till denna funktion? (Kommentera gärna)

Aktiveringsknapp farthållare

Aktiveringsknapp farthållare

  • Aktivera: Farthållaren i Renault Megane 2013 aktiveras och avaktiveras genom ett tryck på en knapp som sitter mellan framstolarna.
  • Lås hastighet: Tryck på höger rattknapp med bokstav “R”.
  • Släpp låst hastighet: Tryck på höger rattknapp med bokstav “0”, eller tryck på bromspedalen.
  • Reglera låst hastighet: Tryck på “+” eller “-” knappen som finns på rattens vänstra sida för att öka eller minska vald hastighet.
Rattknappar som styr farthållaren i Megane

Rattknappar som styr farthållaren i Megane

Så enkelt är det, rattknapparna är dock inte belysta vilket gör att de är mycket svåra att se i mörker.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.