Byta bil? Glöm inte sätenas komfort!

Opel uppger att bilens säten är den enskilt dyraste komponenten i utvecklingen av en ny bil. Hela 10% av bilens kostnad står bilsätens för. Jag tror att Opel nu pratar för sig själv i detta fall. För hos vissa andra bilmärken så kan man knappast tro att 10% av kostnaderna går till bilens säten, då är det någon som festat upp pengarna och klippt i kvittona.

Opel vill nu framhäva att de verkligen satsar på bilens komfort och ergonomi och det är något mycket stort tycker jag! För just bilens säten är något man ofta glömmer i bilköpet men ändå är det en av de viktigaste delarna i bilvalet. Förarkomforten är mycket viktig, har man inte tänkt på det innan bilköpet och sätena inte är komfortabla så lär man helt klart tänka på det varje dag de kommande åren.

Detta har Opel gjort för sina bilsäten i nya Opel Astra:

  • Godkända och framtagna med hjälp av AGR (Läkare och kiropraktorer specialiserade på ergonomi och ryggbesvär)
  • Många inställningsmöjligheter (Exempelvis sätesbredd)
  • Tillval: Massage, värme och ventilation (Ventilerade säten håller kostymen finare och mindre skrynklig, samt att du blir mindre svettig under varma dagar)
  • Bilens säten är 10 kg lättare än föregångaren. Detta tack vare nya materialval vilket också gjort sätena tunnare som möjliggör bättre benutrymme.
  • Trots en kortare hjulbas än tidigare har baksätet i nya Opel Astra fått 3,5 cm mer i benutrymme.
  • Tillval: Värme till baksätet

Opel kallar sina nya säten för “Wellness säten”. Vad tror du? Lever Opel upp till att erbjuda bra säteskomfort i sina nya bilar? Gå till en bilhandlare och ta reda på svaret!

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.