För en tid sedan kom snön tillbaka helt oväntat! Det hade länge varit vårkänslor och snön var som bortglömd, men inte av Kung Bore som minsann gjorde sig påmind. Helt plötsligt föll snön ner i drivor. Jag såg folk på nyheterna som desperat åkte till verkstäderna för att få sina vinterdäck påmonterade igen. De hade inte väntat sig mer snö i år minsann! Men temperaturen var inte så låg och kort därefter så var snön borta igen.

Byta Bil-Nokian R2

Själv har jag i år testat dubbfria friktionsdäck av typen Nokian Hakkapeliitta R2 på min bil, och jag har inte bytt däck ännu. Jag väntar längre även om det är frestande. Det är nu som dubbfria friktionsdäck har några av sina fördelar. De bullrar inte som dubbdäcken ofta gör så det är inte störande att köra med dem. Du får inte böter om du inte hinner ta bort dem innan 15:e april. Nu gillar jag mina Nokian R2 extra mycket, jag kan ta det lugnt helt enkelt! Men inte för lugnt för dubbfria vinterdäck får avsevärt längre bromssträckor när det är varmt ute.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.