Byt bil till Dacia Duster om du vill ha en billig bil och brukar komma till en fullsatt parkering!

En dag hade jag ett ärende på förmiddagen och kom till jobbet lite senare. Jag möttes av en fullsatt parkering. Inget problem för Dacia Duster! Jag körde bara upp för kullen bredvid parkeringsplatserna, och parkerade där istället. En vanlig bil hade inte kunnat parkera där på grund av ojämn mark. Även med fyrhjulsdrift så funkade det inte på första försöket då jag hade för låg hastighet. Det var mycket med löst grus som gjorde att hjulen fick svårt att fästa. Jag la i fast fyrhjulsdrift, tog lite extra fart och vips så var jag uppe på kullen. Parkering avklarad! p-vakter finns inte där heller så det var lugnt.

Test Dacia Duster

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

3 Kommentarer

 1. dacia duster

  Det kan vara värt att nämna att dieselmotorn 1,5 dCi på 110 hk är den klassiska dieselmotorn från Renault som även fanns till Qashqai generation I.
  Denna motor har kamrem.Denna motors styrka är att det är en av de mest bränslesnålaste dieselmotorer som finns.
  1,6 dCi på 130 hk från Renault fast från en nyare motorgeneration. Denna generation har kamkedja som normalt inte behöver bytas under bilens livslängd.
  1,6 dCi är en motor som är betydligt trevligare att köra.
  så en Dacia duster med nya 1,6 dCi och automat låda vore en hit.
  tänk va skönt med pigga 130hk och slippa kamremsbytet bara en justering av kamkedjan då och då och automat i stadstrafiken mums.

  Svara
 2. dacia duster

  Det var mycket med löst grus som gjorde att hjulen fick svårt att fästa. Jag la i fast fyrhjulsdrift, tog lite extra fart och vips så var jag uppe på kullen.

  nästa gång prova med att slå av antisladd, antispinn på knappen då bilen dör av om du inte gör detta så ska du se att det går bättre utan att ta sats. vid terräng körning skall alltid denna knapp tryckas in då bilen inte orkar annars, elektroniken stryper motorn mm.

  när jag provkörde Dustern 2011 så slog jag av den då det var snö yra och körde på låst läge jävlar viken skillnad…
  Obs! när du startar om bilen går antisladd/antispinn i automatisk lika så så funkar låsningen av 4wd bara under 80km/tim och kopplas ur om du kör fortare men vem kör över 80 i snöyra?;) och ett tips till montera i en Webasto 5+ och T100 fjärr;)Ca 23000Kr monterat och klart!och en sak till monterar du en pirat drag krok se till att köpa original kabelsatsen så slipper ni bo på verkstaden då pirat elen ställer till en massa problem.
  så får du en fantastiskt varm praktisk och go billig bil;) Mvh Mr Duster 😉

  Svara
  • Joakim

   Tack Mr Duster för dina kommentarer! Du har rätt, jag glömde slå av anti-spinn. Ja, automat står nog högt på önskelistan hos många tror jag också.

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.