Pris för service av Mini Cooper D 2015

Kostnad för service av en Mini Cooper Diesel årsmodell 2015, motor 1.5 liter på 116 hk. Mini har ett lite klurigt serviceprogram, men som kan avläsas av bilägaren direkt i bilen vilket är bra. För kännedom har bilen kamkedja som normalt inte byts under bilens livslängd, bilen har även avkänning med varning ifall bilens kedja börjar bli för slapp och riskerar att kugga över.

Istället för att ha generella servicetillfällen med mycket innehåll har Mini bilarna uppdelad intervaller för service, inte alltid helt lätt att förså. Dock så slås dessa i de flesta fall ofta ihop ändå och ett telefonsamtal till Mini serviceverkstad innan bokning är rekommenderat. Ännu bättre är att besöka dem då de läser av bilens nyckel som innehåller service historik och behov. Därefter får du tid och pris på plats. Priserna som anges är från en stor märkesverkstad i Stockholm, servicepriserna är inklusive moms och skiljer en del även mellan olika Mini verkstäder. Även icke-märkesverkstäder kan få fram uppgifter om vad som är gjort hos bilen online, och dessa kan då även registrera vad som är gjort i Minibilens fordonsdator vid service.

I Minibilarnas fordonsdator kan man se vilket servicebehov bilen har samt service historik.

Huvudposterna som visas är

  • Bromsolja
  • Motorolja
  • Fordonskontroll

Men det finns mer som egentligen gömmer sig under dessa delar. Vid service av motorolja så byts även bränslefilter och luftfilter. Multi/Kupéfilter rekommenderas också men har inget med bilens huvudfunktion att göra, det är en komfortdel. Du kan i historiken se när dessa delar är bytta samt när de ska bytas igen.

  • Oljeservice med motorolja, bränslefilter och luftfilter kostar: 3688 kronor
  • Fordonskontroll 491 kronor
  • Multifilter: runt 1000 kronor

Motsvarande service kostar hos en Meka-ansluten icke märkesverkstad ca 2500 kronor, exklusive byte av multi/kupé-luftfilter.

BMW har 3 år/6000 mil gratis service för nya bilar.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.