Hur man släcker servicelampan hos Volvo XC90, V90, XC60, med nya Kinesiska Geely systemet

Nollställa serviceindikatorn hos nya Volvobilar är det många som vill veta. Nya Volvo XC90 med flera modeller har ju funnits ett tag nu på marknaden. Vi pratar här om Volvomodeller sedan Kinesiska Geely tog över. Man kan själv återställa serviceindikatorn hos dessa Volvobilar genom att följa nedan beskrivning.

Detta fungerar troligen på alla nya Volvobilar från 2016 och framåt som utvecklats under Geelys omsorg med samma teknik och användarsystem.

  • 1: Vrid startknappen mot “Start” utan att ha foten på någon pedal.
  • 2: Tryck och håll in farthållarens minus “-” knapp
  • 3: Starta motorn med startknappen (Foten på bromsen)
  • 4: När farthållarens minus “-” har hållits inne i ca 10 sekunder så börjar bilens indikatorlampa att blinka. Indikatorlampan är utropstecknet “!” omringad av en triangel som syns nertill i mitten av förarinstrumenteringen. När indikatorlampan “!” har blinkat i 4 sekunder så släpper du farthållarens minus “-” knapp, klart och du ska få ett meddelande som kvittens att nollställning genomförts

Meddela gärna om detta fungerade genom att lämna en kommentar under detta inlägg, tack!

Nollställa servicelampan hos Volvo V50 och nya V40 kan du läsa om här

Nollställa servicelampan hos gamla Volvo V40 och S40 kan du läsa om här

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.