Så hur har det gått får vår långtestbil Renault Megane version III? Jo, den går alldeles utmärkt! Bilen är nu 3,5 år gammal och har snart gått 5000 mil helt problemfritt. Inga fel alls har uppstått hittills. Det enda som hänt är att radion ett par gånger har tappat radiostationerna vilka då har fått sökas in på nytt. Service har genomförts två gånger utan att något speciellt framkommit. Den senaste servicen av vår Renault Megane 1,6 DCI kostade 5800 kronor och var en så kallad A+B service, men utökad översyn.

Våra erfarenheter av bilen hittills är att den gått utmärkt som sagt tidigare. Bränsleförbrukningen är riktigt lågt med tanke på att det är en mellanstor bil av kombityp. Straxt under 0,5 liter milen körs den på under blandade körförhållanden. Motorn på 130 hästkrafter ger inte sportprestanda men har ett bra grunddrag från start och klarar de vanligaste omkörningssituationerna på landsvägen. Komfortmässigt så står den sig inte lika bra som dagens ny bilar som har generellt bättre ergonomi i stolarna samt att man i vår Renault Megane sitter ganska lågt. Panoramaglastaket är öppningsbart och har vindavvisare men har högre vindbrus än många andra bilar när takluckan är öppen. Några ganska stora stenskott har satt sig i rutan som dock ännu klarat sig från att spricka. Avsaknaden av vettiga mugghållare tycker vi är ett stort minus.

Den största behållningen hos Renault Megane 1,6 DCI årsmodell 2013 är den låga bränsleförbrukningen i kombination med relativt stark motor och bra lastförmåga.

Hittills har alltså ordspråket Renault, en sitter i och två skjuter på inte stämt! Renault har också gjort rejäla kvalitétsförbättringar och genom att de har en nordisk representation sedan många år så har även problem med våra väderförhållanden uppmärksammats. Rostskyddet hos Renaults bilar är idag ett av de bästa som finns, där andra tillverkare istället gått bakåt och blivit sämre.

Läs även vår slutrapport för bilens ägandetid under 5 år

Renault Megane 2013 sommarfin

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

2 Kommentarer

 1. Jan-Erik Eriksson

  Hej. Har en Megane 1.5 dci-13. Har gått ca 9000 mil nu utan stora problem. Men det senaste halvåret har jag ibland problem med radion som visar programinställning o ljudvolym mm men inget ljud. Jag har inte pausat radion. Dom första gångerna startade radion efter omstart av motorn men idag hjälpte det inte heller. Dock hoppade den igång efter 1 mils körning, utan att jag gjort nånting. Känner du igen problemet från nån annan renaultägare eller egen erfarenhet?
  MVH
  Jan-Erik

  Svara
  • Joakim

   Hej, Nej jag känner inte igen problemet, några gånger har radion tappat minnesinställningarna under de 5 åren jag ägde bilen men det var bara att söka upp radiostationerna igen. Jag tipsar dig att ställa frågan i CLub Renault Forum, Googla renault forum så hittar du dem.

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.