Just nu pågår provkörning av Nissan Pulsar. Detta är Nissans comeback i vanliga personbilssegmentet efter att ha koncentrerat sig på SUV:ar och crossovers vilka är populära, speciellt Qashqai. Nissan Pulsar är en bil i den så kallade Golfklassen. Konkurrensen i den klass är stenhård, inte minst från VW Golf som med all rätt är namngivare till “Golfklassen”. Denna bilklass har några regler, bilen ska vara lagom och varken stor eller liten. Bilen ska gärna vara rymlig både för förare och passagerare bak. Lastutrymmet ska och vara ett mellanting mellan stort och litet. Priset ska vara överkomligt och uppfattas som prisvärt. Kortfattat allt ska vara medel: utrymmen, storlek och pris.

DSC_0212

Så hur får man till denna omöjliga kombination utan att bilen blir för stor? Jo antingen är det benutrymmet i baksätet som blir lidande, eller så är det lastutrymmet. I bästa fall finns plats för barnvagn men trångt benutrymme i baksätet, eller tvärtom. Av denna anledning så kombineras ofta denna bilklass med en kombiversion som har ett större lastutrymme genom att förlänga överhänget bakom bakdäcken, Nissan Pulsar finns dock inte för närvarande i kombiversion.

Nissan Pulsar tillhör varianten som är rymlig i baksätet medans en barvagn får trångt att rymmas, om det ens går. Motorerna som finns är 115 hk bensinturbo och 110 hk dCi dieselturbo. Dieseln som har låg förbrukning är en klassiker idag och finns även i nästan alla Renaultbilar också. Provkörningsbilen har 1,2 liters motorn på 115 hk och den går jämt och fint men bjuder inte på något extra. Det allmänna intrycket är att Nissan Pulsar är tyst i kupén och går lugnt och fint på vägen. Pulsar har vissa brister avseende detaljer men har å andra sidan en grafisk förardisplay som kan visa hastighet i siffror eller annan färddata, denna känns riktigt fräsch och snygg samt är lättnavigerad.

Provkörningen fortsätter, välkommen tillbaka för att läsa slutrapporten som kommer så småningom. Slutrapport för Nissan Pulsar DIG-T 115 Acenta publicerad här

DSC_0255

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.