Nissan Pulsar är Nissans comeback i Golf-klassen efter lång tids frånvaro. Detta är en väldigt populär bilklass då bilens storlek är lagom rymlig samtidigt som priset inte drar iväg allt för mycket. Så kan då Nissan Pulsar erbjuda denna populära mellanklass någon konkurrens?

Nissan Pulsar 2015 (2)

Testbilen:

Nissan Pulsar Acenta DIG-T 115 (1,2 bensinmotor med turbo och 115 hästkrafter). Extrautrustning: Designpack (Nyckelfritt system, 17″ fälgar, tonade rutor m.m.), Metalliclack (Vit) och NissanConnect (Navigation, 5,8″ pekskärm, DAB radio, backkamera).

Att köra Nissan Pulsar:

Nissan Pulsar är lättkörd med en trevlig motorkaraktär där motorkraften är jämt fördelad över varvtalen. Den lilla bensinmotorn på 115 hästkrafter erbjuder inte någon sportbilskänsla men bilen känns ändå pigg, förvänta dig dock inte allt för mycket kraft för snabba omkörningar. Nissan Pulsar ligger bra på vägen och fjädringen är lagom hård, vilket innebär att den inte är allt för stum och inte heller gungar i gupp och kurvor. Kupén upplevs som tyst från väg och vindbrus samt motorn går tyst och fint.

Autobromssystemet varnar först med en signal. Denna piper till lite då och då. Kanske något tidigt men i det stora hela så har det inte varit något problem när jag kört i tät stadstrafik, signalen har gjort mig mer uppmärksam.

På förarplatsen sitter man riktigt bra och komfortabelt. Alla bilens knappar och reglage är lätta att hitta samt är tydligt uppmärkta. Benutrymmet för baksätespassagerarna är rymligt och man sitter bra i baksätet. Baksätet är dock något lågt vilket gör att knäna trycks upp något för vuxna passagerare.

Bilens generösa utrymme för passagerarna är på bekostnad av lastutrymmet bak. Detta är inte en bil för småbarnsfamiljer med stor barnvagn, skulle barnvagnen trots allt få plats så är det en hög lasttröskel som försvårar daglig i och urlastning. För familjer med större barn kan Nissan Pulsar dock vara betydligt mer intressant.

Småförvaring och mugghållare finns men inte i överflöd, du klarar dig men det finns andra bilar som har smartare förvaringsutrymmen. Bonusen kommer i form av en glasögonhållare som finns snyggt infällt i taket, vilket är en mycket uppskattad funktion.

Mediasystemet:

NissanConnect innebär att bilen har en 5,8″ pekskärm som styr radio, musik samt har inbyggd navigation. Systemet är lättanvänt men tryckkänslan på skärmen är inte riktigt i topp. Navigationen är på Engelska och på testbilen hittades inget val för annat språk. DAB radion ger radioljud av högsta kvalité och säkerställer fortsatt radiomottagning efter en framtida nedläggning av analoga sändningar. Ljudkvalitén i stereon är i genomsnittsnivå.

I förarpanelen finns en snygg och tydlig färddatordisplay med färggrafik (Standard i alla modeller). Denna kontrolleras enkelt med de vänstra rattkontrollerna. Här kan du välja vilken information som passar dig bäst, hastighet i siffror, Ecodriving, radio/telefon info, däcktrycksövervakning m.m. Du ser alltid trippmätare och sträcka kvar till tom tank. Har du GPS-Navigation så används även denna display för kompletterande navigationshjälp.

Teknik:

Autobroms finns redan från Acentanivån vilket känns bra, de flesta kommer troligen välja minst denna nivå. Nissan prioriterar backkamera som finns i NissanConnect paketet samt är standard i Tekna-nivån. Klassisk backradar finns lustigt nog endast att köpa som tillbehör för drygt 5000 kronor, frontradar för straxt under 3000 kr.

Köper man utrustningsnivån Tekna så får man också lite mer avancerad teknik. Här ingår bland annat säkerhetssystem som analyserar omgivningen och inte bara framförvarande fordon, dödavinkelvarnare, AroundView monitor som visar bilen i fågelperspektiv vid parkering och GPS-Navigering NissanConnect med DAB radio.

Design:

Design är en smaksak. Jag tycker att Nissan Pulsar känns modern och passar bra in i denna bilklass utan att den erbjuder något direkt unikt, men det är så denna biltyp ska vara. Fronten är min favorit och här tycker jag Nissan har lyckats lite extra bra. Fronten hos Nissan Pulsar är snyggare än de flesta konkurrenterna, kanske snyggaste fronten i klassen just nu?

DSC_0216

Styrkor:

 • Komfortabel förarmiljö
 • Rymlig för bilens alla passagerare
 • Bra benutrymme för baksätespassagerare
 • Tyst kupé
 • Solglasögonhållare infällt i taket
 • Trevlig att köra med hänsyn till den lilla motorn (DIG-T 115)
 • Snygg och bra färddator
 • Bra användarvänlighet av bilens funktioner
 • DAB digitalradio (Finns i 5,8″ mediasystemet, tillval)

Svagheter:

 • Begränsat lastutrymme
 • Något lågt baksäte
 • Blinkersspaken har dålig separering mellan kortblink och fast blinkersläge
 • Något sämre känsla i touchpanelen jämte andra touchskärmar
 • Pillrigt att hantera bluetooth-telefonboken i 5,8″ mediasystemet med pekskärm

Summerat:

Nissan Pulsar är en trevlig, komfortabel och lättkörd bil. Vissa detaljer är inte helt genomarbetade men det är ändå bara detaljer och inget hinder för köp. Nissan Pulsar är en bil som jag gärna kör dagligen.

Konkurrenter:

Volkswagen Golf, Seat Leon, Ford Focus

Prisbild:

Utgångspris:
DIG-T 115 bensinmotor 115 hk: 165 000 kr
dCi dieselmotor 110 hk: 180 000 kr

Utrustning Acenta:+ 15 000 kr (Innehåller bl.a. Automatisk klimatanläggning, Autobroms, 16″ aluminiumfälgar, 6 högtalare (istället för 4), mittarmstöd bak med mugghållare, mittkonsoll med skjutbart armstöd)
(Tillvalspaket: Design Pack 10 000 kr, Nissan Connect 7000 kr)

Utrustning Tekna: + 25 000 kr utöver Acenta. Innehåller Design Pack, Nissan Connect, Around View Monitor och avancerad säkerhetsteknik.

Automatväxel: + 14 000

Vid lansering första kvartalet av 2015 så erbjuds en mycket generös kampanjrabatt på grundpriset, besök din bilhandlare för att få reda på vilken aktuell kampanj som finns just nu.

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.